Roślinne menu okazjonalnie uzupełnone o mięso, ryby i nabiał
potrzebujesz zrzucić zbędne kilogramy, ograniczając też spożycie mięsa
chcesz zmniejszyć ilość produktów odzwierzęcych w diecie
musisz zredukować spożycie nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu
odczuwasz potrzebę zmiany stylu żywienia ze względu na dobro planety
przepyszne roślinne posiłki
wykwintne dania z mięsem i rybami
sytość bez uczucia ciężkości
pomoc w zapobieganiu insulinooporności
i cukrzycy typu 2
obniżenie poziomu cholesterolu całkowitego
oraz ciśnienia krwi
dużą objętość posiłków
elastyczne podejście do jedzenia
smaki kuchni polskiej i zagranicznej
Personalizacja diet obejmuje m.in.:
Tempo odchudzania
Nietolerancje pokarmowe
Czas na gotowanie
Preferencje smakowe
Aktywność fizyczną
Liczbę posiłków (3-5)
Jadłospisy Vitalia Ultima ułożone są tak, aby produkty wykorzystywać w całości przy zachowaniu różnorodności smaku posiłków. Dodatkowo, rozpoczynając dietę, możesz skorzystać z tego co masz już w lodówce - zaznaczysz to w procesie Dopasowania diety.
Każdy posiłek możesz zawsze za darmo wymienić na inny od dietetyka. W przepisach możesz wymieniać składniki. Masz do dyspozycji bazę ponad 10 000 przepisów z ocenami od osób, które schudły przed Tobą.
Carbonara na mieście, ulubiona czekolada lub słona przekąska? W naszej bazie masz aż 300 000 produktów i dań restauracyjnych, które możesz dodać do jadłospisu. Pamiętaj, odstępstwo od diety jej nie przerywa.
We współpracy z
Nasze grono specjalistów jest dostępne do Twojej dyspozycji mailowo oraz na żywo na czacie. Jest też możliwość spotkania się z dietetykiem online na wideoporadzie.*
mgr dietetyki
Kamila Zabłocka
W zawodzie od 7 lat. Moimi głównymi obszarami zainteresowań są psychodietetyka oraz żywienie w zaburzeniach hormonalnych.
mgr dietetyki
Klaudia Rolak
Pracuje w zawodzie od 3 lat, interesuje się dietą ketogeniczną, psychodietetyką oraz dietoterapią w chorobach klinicznych.
mgr dietetyki
Patrycja Grigoruk
Z pacjentami pracuję od 5 lat, specjalizuję się w dietetyce klinicznej, diecie ketogenicznej i psychodietetyce. Dodatkowo zdobywam wiedzę w zakresie psychologii.
mgr dietetyki
Natalia Nowak
Pracuję w zawodzie od 5 lat. Interesuje mnie wpływ diety na profilaktykę chorób cywilizacyjnych oraz żywienie w zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego.
mgr dietetyki
Paulina Gadzińska
W zawodzie od 7 lat. Specjalizuję się w żywieniu przy problemach z gospodarką węglowodanowej i w chorobach tarczycy.
Zakupu można dokonać tylko na stronie vitalia.pl
* Wideoporady są dodatkowo płatne 140 zł za 60 minut spotkania.
Dieta fleksitariańska to styl odżywiania, który łączy zasady diety wegetariańskiej z okazjonalnym spożywaniem produktów mięsnych. Na diecie fleksitariańskiej proponujemy mięso maksymalnie jeden raz w tygodniu z wykluczeniem mięsa czerwonego. W diecie ograniczamy produkty mleczne, jaja i ziemniaki. Zamiast mleka, kefiru czy maślanki proponujemy napój roślinny. Dieta obfituje w warzywa strączkowe, orzechy i nasiona.
Główna część posiłków opiera się na warzywach, owocach, roślinach strączkowych, orzechach, nasionach i pełnych ziarnach. Przykładowy jadłospis można zobaczyć na naszej stronie: Przykładowe dania.
Na diecie fleksitariańskiej wykluczamy produkty takie jak: makaron bezglutenowy, pieczywo bezglutenowe, wołowina, wieprzowina, wątróbka, cukier, mleko, maślanka, kefir, majonez.
Aby zredukować masę ciała niezbędny jest deficyt kaloryczny, niezależnie od rodzaju diety. Oznacza to, że należy spożywać mniej kalorii niż wydatkuje nasz organizm.
Pierwsze efekty diety można odczuć już po dwóch tygodniach skrupulatnego przestrzegania diety. Należy jednak pamiętać, że redukcja masy ciała zależy od wielu czynników takich jak przestrzeganie kaloryczności, nawodnienie, aktywność, sen czy cykl miesiączkowy w przypadku kobiet.
Średnia ocena naszych
użytkowników (Opinii: 77461)
Skonfrontuj swoje zdanie z opiniami innych
Dodaj opinięDodając opinię:
Ok
Jak na razie super przepisy smaczne i proste i szybkie w przygotowaniu
urszularecko
niedziela, 09:20
10 kg mniej
10 kg mniej, brawo ja. Jestem bardzo zadowolona z efektów
67zosia
2 sierpnia 2008, 18:46
zaczynam
Nawet nie wiecie ile nadziei wiąże z wykupioną właśnie dietą wysokobłonnikową. Jestem już po czterdziestce i pomimo ćwiczeń i ograniczenia ilości kalorii trudno mi sie pozbyć nagromadzonego w organizmie tłuszczu. Liczę na dobrze zbilansowaną dietę i utratę wagi. Zaczynam 5 sierpnia (wtorek).
Jajagatka
28 lipca 2008, 18:33
Super
świetna dieta zwłaszcza w lecie dużo warzyw i owoców co teraz jest pod dostatkiem ;) człowiek jest cały czas najedzony nawet się nie myśli że jest się na diecie i jeszcze ma siły na ćwiczenia a o to chodzi!!! Gorąco polecam!!!
biolamia
20 lipca 2008, 13:26
Wypełniacz
Stosowałam na Vitalini dietę niskotłuszczową i zmieniłam ja na wysokobłonnikową. Po pierwsze dal tego, że mam wrażenie sytości po posiłkach (teraz), po drugie jem dużo nabiału, płatków, kasz, warzyw także poza dietą dlatego nie musiałam bardzo ingerować w zmiany produktów bardziej w ich ilość. Po trzecie - paznokcie i włosy. Ich stan zawsze po diecie lub jej zmianie był fatalny teraz jest odwrotnie. Cieszy mnie ogromnie funkcja zamienników, odpowiedników i lubię/nie lubię .
babciamadzia
17 lipca 2008, 10:32
dieta super!!!
dieta naprawdę smaczna i co najważniejsze skuteczna.Ja wprawdzie odchudzam się z Vitalią już 9 miesiąc,ale schudłam 17 kg co uważam za mój ogromny sukces.Dania naprawdę są pyszne i zaspokajające głód.Polecam wszystkim bez względu na wiek bo sama jestem po 50-tce i TO NAPRAWDĘ DZIAŁA!!!
:)
jestem na tej diecie dopiero kilka dni, ale jeśli jest tak skuteczna jak dieta smacznie dopasowana, to znaczy, że już nie długo osiągnę moje upragnione 55kg :)