7 kwietnia 2017, 19:24
Lubię pieczywo, mimo że obecnie jest takie "niepotrzebne" w zdrowej diecie. Mnie jednak najbardziej syci i na śniadanie i kolację najczęściej jadam coś z pieczywem. Nudzą mi się jednak zwykłe kanapki z wędliną, serem i warzywami, natomiast uwielbiam różne pasty. Oczywiście klasyczne z twarogu, jajek czy makreli znam i robię, ale może podrzucicie jakieś nowe pomysły? Może te jajka czy ser jako baza, a jakiś nietypowy dodatek? Macie jakieś swoje ulubione? Podacie ciekawe przepisy? Jak ktoś będzie zainteresowany, to napiszę jakie ja robiłam dotychczas i mi smakowały. Ale chętnie poznam nowe :)
7 kwietnia 2017, 20:32
Pasta z fasoli i pieczonego czosnku <3 Na puszkę fasoli daje się całą główkę czosnku, brzmi groźnie ale taki pieczony to zupełnie co innego, robi się słodki, nie czuć ostrości.
http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasta-z-fasoli-i-pieczonego-czosnku/
7 kwietnia 2017, 20:45
ooo, ta z fasoli i pieczonego czosnku wyglada super!
7 kwietnia 2017, 20:48
z makreli, ale z oliwkami i ogórkiem kwaszonym, uwielbiam, ale to specyficzne smaki :D
7 kwietnia 2017, 20:53
awokado jest bardzo fajne, jesli chodzi o smarowidla do pieczywa. mozna z jego uzyciem zrobic domowa nutelle albo pyszna paste na wytrawnie.
awokado+banan+kakao
awokado+jajko+suszone pomidory
7 kwietnia 2017, 20:57
Tą z czosnkiem z fasoli też muszę przetestować :) A makrela z oliwkami też brzmi ciekawie, tyle że ja nie lubię oliwek... Ale myślę, że inni skorzystają :)
WINCYJ!! ;)
7 kwietnia 2017, 21:41
Twaróg zblendowany z puszką ryby w pomidorach+vegeta+cebulka w kostkę :)
Domowy hummus wymiata- gotowana ciecierzyca zblendowana z tahini i różne dodatki np czosnek, koperek ;)
7 kwietnia 2017, 22:34
moja ukochana pasta z makreli i mega zdrowa: pół makreli + twaróg + ketchup + szczypiorek. samo zdrowie
7 kwietnia 2017, 22:47
Przypomniałyście mi, a całkiem mi to gdzieś uciekło... Twaróg z rybką! Robiłam kiedyś i zapomniałam o tym, a była pyszna - tyle że ja brałam jakąś puszkę szprotek, twaróg i szczypiorek :) A pamiętam, że wszyscy się krzywili, jak wspominałam o takim połączeniu :)
8 kwietnia 2017, 08:23
Przepyszna jest gotowa i tania pasta tofu cebulowa z lidla-sama albo z ogórkiem kiszonym -leży w lodowkach obok produktów wege i gotowców. Smakuje jak fajny smalec tyle że kalorii zdecydowanie mniej:)
Uwielbiam ciemny chleb z pasta awokado- awokado,sok z cytryny-odrobina,ząbek czosnku sól i pieprz:)
Z czerwonej fasoli też można zrobić fajne kombinacje
Edytowany przez sacria 8 kwietnia 2017, 08:24