Temat: Pasty do pieczywa

Lubię pieczywo, mimo że obecnie jest takie "niepotrzebne" w zdrowej diecie. Mnie jednak najbardziej syci i na śniadanie i kolację najczęściej jadam coś z pieczywem. Nudzą mi się jednak zwykłe kanapki z wędliną, serem i warzywami, natomiast uwielbiam różne pasty. Oczywiście klasyczne z twarogu, jajek czy makreli znam i robię, ale może podrzucicie jakieś nowe pomysły? Może te jajka czy ser jako baza, a jakiś nietypowy dodatek? Macie jakieś swoje ulubione? Podacie ciekawe przepisy? Jak ktoś będzie zainteresowany, to napiszę jakie ja robiłam dotychczas i mi smakowały. Ale chętnie poznam nowe :)

Pasta z fasoli i pieczonego czosnku <3 Na puszkę fasoli daje się całą główkę czosnku, brzmi groźnie ale taki pieczony to zupełnie co innego, robi się słodki, nie czuć ostrości.

http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasta-z-fasoli-i-pieczonego-czosnku/

Pasek wagi

ooo, ta z fasoli i pieczonego czosnku wyglada super!

z makreli, ale z oliwkami i ogórkiem kwaszonym, uwielbiam, ale to specyficzne smaki :D

awokado jest bardzo fajne, jesli chodzi o smarowidla do pieczywa. mozna z jego uzyciem zrobic domowa nutelle albo pyszna paste na wytrawnie.:)

awokado+banan+kakao (slina)

awokado+jajko+suszone pomidory <3

Tą z czosnkiem z fasoli też muszę przetestować :) A makrela z oliwkami też brzmi ciekawie, tyle że ja nie lubię oliwek... Ale myślę, że inni skorzystają :)

WINCYJ!! ;)

dawaj z nutella :F

Twaróg zblendowany z puszką ryby w pomidorach+vegeta+cebulka w kostkę :)

Domowy hummus wymiata- gotowana ciecierzyca zblendowana z tahini i różne dodatki np czosnek, koperek ;)

moja ukochana pasta z makreli i mega zdrowa: pół makreli + twaróg + ketchup + szczypiorek. samo zdrowie

Przypomniałyście mi, a całkiem mi to gdzieś uciekło... Twaróg z rybką! Robiłam kiedyś i zapomniałam o tym, a była pyszna - tyle że ja brałam jakąś puszkę szprotek, twaróg i szczypiorek :) A pamiętam, że wszyscy się krzywili, jak wspominałam o takim połączeniu :)

Przepyszna jest gotowa i tania pasta tofu cebulowa z lidla-sama albo z ogórkiem kiszonym -leży w lodowkach obok produktów wege  i gotowców.  Smakuje jak fajny smalec tyle że kalorii zdecydowanie mniej:)

Uwielbiam ciemny chleb z pasta awokado- awokado,sok z cytryny-odrobina,ząbek czosnku sól i pieprz:)

Z czerwonej fasoli też można zrobić fajne kombinacje