Temat: Jak zrobić taki bób?

Może ktoś się zna na bobie i odpowie czy da się piekąc i odpowiednio doprawiając uzyskać taki kolor i strukturę?

Pasek wagi

On wygląda jakby był ugotowany na pół twardo a później smażony na głębokim tłuszczu.

Nie wiem ale zaintrygowałaś mnie, dołączam się do pytania

a on nie jest czasem panierowany? jakby otoczony w jakims ciescie?:? albo tak jak ktos juz wspomnial powyzej -najpierw gotowany, potem smazony ..(tajemnica)

Cholera wie. To jedyne takie zdjęcie w necie po wpisaniu bób pieczony/smażony i wygląda najsmakowiciej.

Pasek wagi

http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/zdrowie-i-uroda/artykuly/art/8502922,bob-w-salatce-i-do-schrupania,id,t.html

Tutaj piszą żeby opłukany i przyprawiony bób wrzucić do piekarnika na 10 minut. Artykuł okraszony tym dokładnie zdjęciem

Pasek wagi

Może coś takiego???

 

http://www.smartcookiebakes.com/2013/04/spicy-broa...

http://twoazoreanchicks.blogspot.com/2013/05/dried...

(zakochany)

    

Pasek wagi

Wg mnie tak: pogotowac, ostudzic, wymieszac w misce papryke slodka, ostra i chilli (czy co tam chcesz), obtoczyc (panierke zrobic), na blache wylozona folia do pieczenia, i do piekarnika.

ja tak robie cieciorke :)

weszłąm akurat w ten temat jedząc bób :D i tez sie dołączam jako jego wielka fanka :D