Temat: Mleko kokosowe

Robię mleko kokosowe z tego przepisu http://tiny.pl/gjxlw

Czy ktoś może korzystał? Mam problem, bo nie jestem pewna czy wiórki mam zalać wodą przestudzoną czy wrzątkiem.

Pasek wagi

Przestudzoną. 

Dzięki :) Wiórki już się moczą ^^

Pasek wagi

Właśnie wpadłam na dodatkowy problem. Jak ja sobie mam teraz policzyć BTW i kalorie w 100 ml takiego mleka XD

Pasek wagi

takie sklepowe to szklanka ma 40kcal, wlasnej roboty pewnie o wiele mniej (bez cukru itp)

Moze ten link pomoze 

Pasek wagi

Ooo super :) Dzięki. I pytanie ostatnie - czy to mleko powinno być kwaśne?

Pasek wagi

Nie, nie powinno być kwaśne. Raczej neutralne o nucie kokosa. 

Armara napisał(a):

Nie, nie powinno być kwaśne. Raczej neutralne o nucie kokosa. 

Już ogarnęłam. W składzie wiórków były siarczany ;/

Pasek wagi

Jestem niestety uczulona na kokos :( , ale chciałabym zrobić takie mleko tylko z migdałów. Myślicie, ze tez wyjdzie?