10 sierpnia 2017, 20:19
Cześć!
Mam taką oto paprykę. Jest BARDZO ostra, niczym chilli. Wiecie jaką ma nazwę? Jak ją zamarynować w słoikach? Przy czym zminimalizować jej smak? ma ok 10-15 cm.
Edytowany przez cynamonowy44 10 sierpnia 2017, 22:12
10 sierpnia 2017, 21:16
ale tego nie włożę do słoików ;p
A dlaczego nie? Na necie jest sporo fajnych przepisów, wystarczy trochę poszeperać ;) Zawsze możesz też użyć jej jako dodatek do sałatek albo jajecznicy.
10 sierpnia 2017, 21:47
mozesz ususzyc i zmielic na z nasionamj bedzie bardziej ostra bez nadion mniej.mozrsz zrobic olej do pizzy a w necie ss przepisy jak ja przechowywac w sloiku.najprosciej pokroic i zalac olejem.jest taka ostra ze zadna bakteria cxy grzyb tam nie wejdzie:) trudno powiedziec jak sue nazywa jest tyle odmisn papryki ze chyba tylko rodzony meksykanin by je odroznil:)
10 sierpnia 2017, 22:12
Jest dużo przepisów, ale ostre są tylko dodatkiem. Mam ich dużo. Zmielić, zmiele. Ale i tak pasuje coś zrobić z reszta.
10 sierpnia 2017, 22:45
znajdz przepis na sambal.jest z ostrych papryczek.
http://www.zlotaproporcja.pl/2015/01/25/sambal-oel...
masz,sa tez inne przepisy na sambal poszukaj ktory do ciebie przemawia.albo to.http://www.obzarciuch.pl/2014/10/pasta-z-papryczek...
albo dokup jeszcze potrzebne produkty i zrob czarwona paste curry,idealna z mlekiem kokosowym i kurczakiem,niezastapiona w kuchni tajskiej,ja osobiscie uwielbiam http://kotlet.tv/tajska-czerwona-pasta-curry/
Edytowany przez lola7777 10 sierpnia 2017, 22:57
10 sierpnia 2017, 22:56
nigdy nie słyszałam o takiej nazwie. Podoba mi się. Dzięki :)
Taki ketchup :)