5 września 2017, 11:53
Otóż mam płat świeżego łososia, ale też mam świeże maślaki. Nie chcę żeby jedno albo drugie się zmarnowało, wiec pomyślałem o połączeniu... Czy to w ogóle do siebie pasuje? Czy lepiej nie kombinować? A może ktoś ma przepis do zaproponowania :-D
Dzięki!
5 września 2017, 11:56
mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry.
5 września 2017, 11:58
Nie kombinowała bym. Łosoś sam w sobie jest pyszny i maślaki tak samo. Łosoś na dziś, grzyby na jutro ;)
5 września 2017, 12:02
mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry.
Ryby słodkowodne często sie robi z grzybami :-P częste na mazurach i kaszubach. Tylko właśnie do łososia chyba nie bardzo.
5 września 2017, 12:03
Ryby słodkowodne często sie robi z grzybami :-P częste na mazurach i kaszubach. Tylko właśnie do łososia chyba nie bardzo.mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry.
Czyli sie nie znam :D
5 września 2017, 12:04
ja najczesciej robie lososia w piekarniku w sosie winegret , sos:https://www.kwestiasmaku.com/przepis/sos-winegretw... gdybym miala grzyby zrobilabym je osobno, tak jak zawsze a potem dopiero polaczyla na talerzu.
Myślałem żeby łososia upiec z ziemniakami obok, a maslaki osobno usmazyc z cebulka i dolozyc wlasnie na talerzu.
5 września 2017, 12:07
no to tak zrob, zawsze mozna zjesc grzybki same z chlebem na przekaske (gdyby nie pasowaly). Swoja droga uwielbiam maslaki ale marynowane <3
5 września 2017, 12:17
ja robilam lososia w sosie kurkowym i z pogrzybkow ;-) swietne polaczenie do makaronu,bądź kaszotto z grzybami+oddzielnie upieczony łoś
5 września 2017, 12:26
Ja robię na parze kładąc na metalową przystawkę i na wierzch kroję tylko cebulę i czosnek :)
Edytowany przez roogirl 5 września 2017, 12:26
5 września 2017, 12:28
Ja robię na parze kładąc na metalową przystawkę i na wierzch kroję tylko cebulę i czosnek :)
Nie wychodzi suchy? Moze dzieki tej parze wodnej