Temat: Jak zrobić łososia?

Otóż mam płat świeżego łososia, ale też mam świeże maślaki. Nie chcę żeby jedno albo drugie się zmarnowało, wiec pomyślałem o połączeniu... Czy to w ogóle do siebie pasuje? Czy lepiej nie kombinować? A może ktoś ma przepis do zaproponowania :-D

Dzięki!

mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry. 

Nie kombinowała bym. Łosoś sam w sobie jest pyszny i maślaki tak samo. Łosoś na dziś, grzyby na jutro ;)

Pasek wagi

sadcat napisał(a):

mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry. 

Ryby słodkowodne często sie robi z grzybami :-P częste na mazurach i kaszubach. Tylko właśnie do łososia chyba nie bardzo.

.king. napisał(a):

sadcat napisał(a):

mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry. 
Ryby słodkowodne często sie robi z grzybami :-P częste na mazurach i kaszubach. Tylko właśnie do łososia chyba nie bardzo.

Czyli sie nie znam :D

Berchen napisał(a):

ja najczesciej robie lososia w piekarniku w sosie winegret , sos:https://www.kwestiasmaku.com/przepis/sos-winegretw... gdybym miala grzyby zrobilabym je osobno, tak jak zawsze a potem dopiero polaczyla na talerzu.

Myślałem żeby łososia upiec z ziemniakami obok, a maslaki osobno usmazyc z cebulka i dolozyc wlasnie na talerzu.

no to tak zrob, zawsze mozna zjesc grzybki same z chlebem na przekaske (gdyby nie pasowaly). Swoja droga uwielbiam maslaki ale marynowane <3

ja robilam lososia w sosie kurkowym i z pogrzybkow ;-) swietne polaczenie do makaronu,bądź kaszotto z grzybami+oddzielnie upieczony łoś

Ja robię na parze kładąc na metalową przystawkę i na wierzch kroję tylko cebulę i czosnek :)

Pasek wagi

roogirl napisał(a):

Ja robię na parze kładąc na metalową przystawkę i na wierzch kroję tylko cebulę i czosnek :)

Nie wychodzi suchy? Moze dzieki tej parze wodnej