5 września 2017, 11:53
Otóż mam płat świeżego łososia, ale też mam świeże maślaki. Nie chcę żeby jedno albo drugie się zmarnowało, wiec pomyślałem o połączeniu... Czy to w ogóle do siebie pasuje? Czy lepiej nie kombinować? A może ktoś ma przepis do zaproponowania :-D
Dzięki!
5 września 2017, 12:42
Nie wychodzi suchy? Moze dzieki tej parze wodnejJa robię na parze kładąc na metalową przystawkę i na wierzch kroję tylko cebulę i czosnek :)
Ten z biedronki czy lidla - norweski absolutnie nie, ale jak kupiłam w lidlu atlantycki to był.
5 września 2017, 14:49
mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry.
chyba żartujesz z tym aluminium, przecież to trujące.
5 września 2017, 15:36
chyba żartujesz z tym aluminium, przecież to trujące.mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry.
tacki na grilla tez?
5 września 2017, 15:51
Jestem masochistka. Głodna wracam z pracy i czytam o przygotowaniu łososia...
6 września 2017, 09:42
Ja uwielbiam dwie opcje z łososiem. Jedna to standardowo piekę go w całości z ziołami w piekarniku, a druga to usmażony łosoś w kawałkach podany z makaronem i sosem śmietanowo-koperkowym. Dawno już nie było u mnie potrawy z łososia i sama sobie narobiłam apetytu:)
6 września 2017, 10:04
Sorry, ale losos sie ma tak do maslaka jak koniak do bigosu (naprawde sorry, ale losos nalezy do najwyzszej polki ryb a maslak do najnizszej) czyli nie radze laczyc -)
Edytowany przez 6 września 2017, 10:06
6 września 2017, 10:22
Sorry, ale losos sie ma tak do maslaka jak koniak do bigosu (naprawde sorry, ale losos nalezy do najwyzszej polki ryb a maslak do najnizszej) czyli nie radze laczyc -)
Zrobiłem to i co więcej - spożyłem posiłek do końca xd
6 września 2017, 10:36
Zrobiłem to i co więcej - spożyłem posiłek do końca xdSorry, ale losos sie ma tak do maslaka jak koniak do bigosu (naprawde sorry, ale losos nalezy do najwyzszej polki ryb a maslak do najnizszej) czyli nie radze laczyc -)
ANARCHISTA!!! TROCKISTA !!!!
-)
Edytowany przez 6 września 2017, 10:36