Temat: Jak zrobić łososia?

Otóż mam płat świeżego łososia, ale też mam świeże maślaki. Nie chcę żeby jedno albo drugie się zmarnowało, wiec pomyślałem o połączeniu... Czy to w ogóle do siebie pasuje? Czy lepiej nie kombinować? A może ktoś ma przepis do zaproponowania :-D

Dzięki!

sadcat napisał(a):

roogirl napisał(a):

Ja robię na parze kładąc na metalową przystawkę i na wierzch kroję tylko cebulę i czosnek :)
Nie wychodzi suchy? Moze dzieki tej parze wodnej

Ten z biedronki czy lidla - norweski absolutnie nie, ale jak kupiłam w lidlu atlantycki to był.

Pasek wagi

sadcat napisał(a):

mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry. 

chyba żartujesz z tym aluminium, przecież to trujące.

struzu_kurzu2 napisał(a):

sadcat napisał(a):

mi jakos nie pasuja grzyby do ryb ale moze sie nie znam :) ja robie lososia zwyczajnie w folii aluminiowej, z maslem, tymiankiem, sokiem z cytryny. Taki mi smakuje najbardziej. Jadlam tez z sosem koperkowym, tez dobry. 
chyba żartujesz z tym aluminium, przecież to trujące.

(strach) tacki na grilla tez? 

Jestem masochistka. Głodna wracam z pracy i czytam o przygotowaniu łososia... 

Pasek wagi

Ja uwielbiam dwie opcje z łososiem. Jedna to standardowo piekę go w całości z ziołami w piekarniku, a druga to usmażony łosoś w kawałkach podany z makaronem i sosem śmietanowo-koperkowym. Dawno już nie było u mnie potrawy z łososia i sama sobie narobiłam apetytu:)

Sorry, ale losos sie ma tak do maslaka jak koniak do bigosu (naprawde sorry, ale losos nalezy do najwyzszej polki ryb a maslak do najnizszej) czyli nie radze laczyc -)

sofro napisał(a):

Sorry, ale losos sie ma tak do maslaka jak koniak do bigosu (naprawde sorry, ale losos nalezy do najwyzszej polki ryb a maslak do najnizszej) czyli nie radze laczyc -)

Zrobiłem to i co więcej - spożyłem posiłek do końca xd

.king. napisał(a):

sofro napisał(a):

Sorry, ale losos sie ma tak do maslaka jak koniak do bigosu (naprawde sorry, ale losos nalezy do najwyzszej polki ryb a maslak do najnizszej) czyli nie radze laczyc -)
Zrobiłem to i co więcej - spożyłem posiłek do końca xd

ANARCHISTA!!! TROCKISTA !!!! 

-)