- Dołączył: 2011-05-25
- Miasto: Alderaan
- Liczba postów: 12879
6 września 2017, 09:42
Powie ktoś, jak się mają jedne do drugich? Używam blaszki do muffinek, którą wykładam papierowymi papilotkami ze średniej, że tak to ujmę, półki, ale ciasto nadal do nich przywiera (wczoraj zrobiłam na słono - tuńczyk i kukurydza). Czy jak użyję silikonowych foremek, to odejdzie problem z przywieraniem? I jakie lepiej kupić: pojedyncze czy całą foremkę z wgłębieniami na kilkanaście sztuk?
- Dołączył: 2010-04-09
- Miasto: Swarzędz
- Liczba postów: 7563
6 września 2017, 14:44
ja uzywam sylikonowych a jak chce zeby ladnie wygladaly to upieczone wkladam do papilotek papierowych :D
- Dołączył: 2011-05-25
- Miasto: Alderaan
- Liczba postów: 12879
6 września 2017, 14:58
MamaJowitki napisał(a):
ja uzywam sylikonowych a jak chce zeby ladnie wygladaly to upieczone wkladam do papilotek papierowych :D
To sprytne :D
A propos szkodliwości silikonu: znalazłam aż jeden artykuł na ten temat i jest pozytywny ;) Czyli nadal nic nie wiadomo ;)
- Dołączył: 2009-04-25
- Miasto: Leeds
- Liczba postów: 9415
6 września 2017, 17:11
Ja uzywam tylko i wylacznie silikonowych (no chyba ze wlasnie do pracy na jakis charytatywny poczestunek niose) - nic nie przywiera, wszystko ladnie odchodzi - mam takie pojedyncze.
- Dołączył: 2017-08-20
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 684
6 września 2017, 17:33
Silikonowe są bardziej praktyczne plus możesz wykorzystać je również do robienia bezowych gniazd/kubeczków.
...ale w papierkach też mi się bardziej podobają :}