Temat: Pierogi z rybnym farszem

Hej!

Coś mnie dzisiaj naszło, że chciałabym spróbować zrobić pierogi z rybnym farszem. Ma może ktoś taki przepis? Albo chociaż przepis na dobry farsz rybny?

Zastanawiam się czy nie ugotować ryby na parze + podsmażona cebulka + trochę namoczonych grzybków + przyprawy. Co wy na to?

:)

Ja sobie wyobrażam te pierogi pieczone.

Pasek wagi

Myślę, że ten farsz musi być dobrze doprawiony, żeby nie był mdły. 

Pasek wagi

roogirl napisał(a):

Ja sobie wyobrażam te pierogi pieczone.

Też się nad nimi zastanawiałam, ale dla wykarmienia rodziny potrzebuję co najmniej 80 pierogów i jak pomyślę na ile razy musiałabym je piec to mi się odechciewa. :D

Pielmieni rybne, mmmm, pycha.

Pasek wagi

Ja jadłam kiedyś z farszem z łososia i szpinaku, smakował mi. Kiedyś próbowałam też czegoś w stylu łosoś + ser + kasza gryczana i to już było trochę dziwne, ale nadal smaczne.

jadłam z łososiem, szpinakiem i twarogiem. Smak za******* ;). To były kupne pierogi. 

Pasek wagi

dżizas, w tamtym roku w Gdańsku jadlam pierogi z lososiem i porem..dalabym sie za nie pokroic, byly obledne..

Isana85 napisał(a):

dżizas, w tamtym roku w Gdańsku jadlam pierogi z lososiem i porem..dalabym sie za nie po, pokroic, byly obledne..

A jesteś w stanie powiedzieć co jeszcze w nich było? :)

Mam już mintaja. Zastanawiam się nad dodatkiem kapusty kiszonej.

smoothmoves napisał(a):

roogirl napisał(a):

Ja sobie wyobrażam te pierogi pieczone.
Też się nad nimi zastanawiałam, ale dla wykarmienia rodziny potrzebuję co najmniej 80 pierogów i jak pomyślę na ile razy musiałabym je piec to mi się odechciewa. 

Ale ugotować też je musisz, a do piekarnika więcej wejdzie. Moim zdaniem lepiej będą smakowały z pieca. Taki pieróg się piecze z 15 minut tylko. Dla mnie można upiec 3 blachy od razu, bo takie pierogi będą spoko nawet na zimno. Imo dużo mniej roboty niż z gotowaniem.

Pasek wagi