Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Zadziwiające mrożone cytryny.


Dostałam takiego e-maila od koleżanki i dzielę się tą wiadomością z Wami.

Z pewnością nie zaszkodzi przeczytać.

Ja jutro kupię zaraz cytrynki i zamrożę.

Poniżej tłumaczenie o mrożonych cytrynach.


Zadziwiające mrożone cytryny.

Wielu zawodowców w restauracjach i miejscach żywienia zbiorowego używa lub konsumuje całą cytrynę i nic z niej nie  wyrzuca.
Jak zużywać całą cytrynę bez wyrzucania czegokolwiek?
To proste. Włóż całą umytą cytrynę do zamrażalnika swojej lodówki.

Kiedy  jest ona już zamrożona, weź tarkę i utrzyj na niej całą cytrynę (nie obieraj skórki) i posyp tą utartą masą  swoje jedzenie (sałatkę, lody, zupę, dania rybne, mięsne, sosy, whisky, wino-lista dań jest niekończąca się).

Całe  jedzenie zyska niespodziewanie cudowny smak, którego nigdy wcześniej nie doświadczyłaś.
Wcześniej myślałaś tylko o soku z cytryny i witaminie C. Nigdy więcej!

Co jest główną zaletą w jedzeniu całej cytryny, inna niż zapobieganie wyrzucaniu jej niezużytej części i dodawaniu smaku swoim posiłkom? Cóż, jak widzisz, skórka cytryny zawiera 5 do 10 razy więcej witamin niż sok z cytryny. I tak właśnie to wyrzucałaś.

Ale od teraz wykonując tę prostą procedurę z mrożeniem całej cytryny, ucieraniem jej i dodawaniem tego do swojego jedzenia czy picia, możesz spożywać wszystkie odżywcze składniki i być zdrowsza.

Dobre jest także to,że skórka z cytryny to zdrowe i odmładzające pożywienie zwalczające także wszystkie toksyczne elementy w twoim ciele.


Tak więc włóż swoją umytą cytrynę do zamrażalnika i dodawaj do jedzenia codziennie. To klucz,aby twoje jedzenie było smaczniejsze, a ty żebyś żyła dłużej i była zdrowsza. Taki jest sekret cytryny.

Lepiej późno niż wcale.

Cytryna (Citrus) jest cudownym produktem zwalczającym komórki rakowe.

Jest  10000 razy silniejsza niż chemoterapia.
Dlaczego o tym nie wiedzieliśmy? ...bo wielkie firmy farmaceutyczne i laboratoria są zainteresowane wytwarzaniem sztucznych produktów co przynosi im wielkie zyski.
Teraz możesz pomóc przyjaciołom poprzez poinformowanie ich o korzystnym wpływie cytryny i jej soku na zapobieganiu chorobom. To wybornie smakuje, jest miłe i nie ma skutków ubocznych jak chemoterapia.
Jak wielu ludzi umarło ponieważ jest to pilnie strzeżona tajemnica w celu nie narażenia na niebezpieczeństwo milionowych zysków wielkich korporacji. 
Jak wiesz jest wiele gatunków drzew cytrusowych  rodzących cytryny i lemonki.
Możesz je zjadać na wiele sposobów, sok, miąższ, skórkę, robić drinki i ma to wszystko wiele zalet z których najważniejsze to jakie wywiera na torbiele i nowotwory. To drzewo to udowodniony dostarczyciel lekarstwa na raka.

Jest  także znane jako zwalczający drobnoustroje, zakażenia bakteriami oraz grzybami. Jest skutecznym środkiem przeciwko ludzkim pasożytom i robakom. 
Reguluje też ciśnienie krwi kiedy jest ono za wysokie oraz działa jako środek przeciw depresjom, stresom czy zaburzeniom nerwowym.

Źródło tych  informacji jest fascynujące: to wyszło od jednego z największych producentów leków, który po 20 latach badań laboratoryjnych prowadzonych od 1970 roku udowodnił i ujawnił, że cytryna zabija komórki nowotworowe w przypadku 12 rodzajów nowotworów jak; nowotwory jelita, piersi, prostaty, płuc i  trzustki.

Owoce drzewa cytynowego działają 10000 razy lepiej niż 
 
Adriamycyna -lek używany przy chemoterapii, powodujący tylko zwolnienie wzrostu komórek nowotworowych.
Co jest jeszcze bardziej zdumiewające, ten typ terapii,cytryna zwalcza tylko złośliwe komórki rakowe i nie powoduje żadnych skutków ubocznych dla normalnych komórek organizmu.

Tak więc umyj dobrze cytrynę, zamroź ją i utrzyj na tarce.
Twoje całe ciało podziękuje ci za to i będzie cię kochać.
Całe życie się uczymy.

Buziaczki cytrynkowe, kwaśne, ale jakie zdrowe

 

 

  • AgujanM

    AgujanM

    25 września 2012, 10:27

    Trzeba spróbować Pozdrawiam i zapraszam do siebie!!

  • Agujan

    Agujan

    25 września 2012, 09:41

    Pod łóżko bym nie śmiała, to tylko taka Haniowa fantazja była :PPPPPPPPPP

  • Alianna

    Alianna

    25 września 2012, 09:31

    Miecia! Widziałaś mój płaszczyk w kolorze : Uwaga prace drogowe! ? Jak przybiorę po tej szrlotce, to mnie nawet największy tir zauważy z daleka. Buźka.

  • Illea

    Illea

    25 września 2012, 08:41

    Hmm, tylko że w skórce cytryny jest cały arsenał pestycydów i środków konserwujących i zmyć się tego nie da w całości. Już nawet nie pamiętam tych wszystkich nazw, ale pamiętam, ze miałam o tym prezentację na analizie:/ Polecam więc tylko cytryne ekologiczną ewentualnie, powinna mieć mniej syfu w skórce.

  • bonoboszka

    bonoboszka

    25 września 2012, 08:35

    lecę włożyć cytrynę do zamrażarki :) :) :)

  • kasia8147

    kasia8147

    25 września 2012, 08:31

    No Mieciu jak już wypróbujesz to zdaj relację, bo to ciekawe :) pozdrawiam

  • Pokerusia

    Pokerusia

    25 września 2012, 08:19

    dziękuję za mądre rady,na pewno wypróbuję;) Miłego dnia!

  • alicze1

    alicze1

    25 września 2012, 00:35

    OOO to prawda, całe życie. I tyle lat człowiek żył w niewiedzy i tyle cytryn zmarnował!! Ja używam zuzyte cytryny do mycia naczyń w zmywarce. Świetnie nabłyszczają i dają świeży zapach! :)

  • marii1955

    marii1955

    25 września 2012, 00:30

    Dzięki - jutro kupuję ,myję ją , sparzam wrzątkiem i do zamrażalnika - he ! Ale będzie zdrowy wypas :)))

  • kasperito

    kasperito

    24 września 2012, 23:32

    oooo jakie cytrynowe ciekawostki Miecia nam przedstawiła:) informacje godne zapamiętania, buziaki słodkie tak dla równowagi kwaśnej cytrynki:)

  • calineczkazbajki

    calineczkazbajki

    24 września 2012, 22:44

    wow ... ciekawe , bardzo ciekawe

  • renianh

    renianh

    24 września 2012, 22:26

    Sok piję codziennie a przed skórką powstrzymują mnie konserwanty .Moze jak się dobrze umyje i sparzy?Zaraz wkładam do zamrażarki ,jestem ciekawa smaku.Dzięki.

  • linda.ewa

    linda.ewa

    24 września 2012, 22:15

    ciekawe! WŁożyłam cytrynę do lodówki, ciekawe jak będzie to smakować, dziękuję

  • Kenzo1976

    Kenzo1976

    24 września 2012, 22:11

    Ale ciekawostka,buzka Mieciu cytrynowa :)*

  • deepgreen

    deepgreen

    24 września 2012, 21:34

    Sie mi kwasno zrobilo.I zimno:-)Czas lodzikow i mrozonek u mnie minal.Juz marzna mi dlonie ,jak siedze przy kompie i ubieram skarpety do spania.Kurde,a do zimy jeszcze daleko a ja juz taki zmarzluch.Ale w przyszlym roku,jak nie zapomne...Na razie szykuje sie na grejpfruty.Podobno one tez bardzo zdrowe i antyrakowe i odchudzajace...I wcale nie smakuja,wiec nie mozna sie obezrec:-)Pozdrawiam!

  • Anka19799

    Anka19799

    24 września 2012, 21:33

    Bardzo ciekawy artykul! Dzieki Miecjiu! Jedyne co mnie martwi to chemiczne konserwowanie cytryn. Kiedys te spraye do zabezpieczania cytrosow byly tak silne, ze dostalam alergii na grejpruity. A jak juz zajarzylam, ze przyczyna jest chemia na skorce, to musialam szorowac skorke szczotka z plynem do mycia , a potem wyparzac wrzatkiem. Ale jak sobie wyparze cytryne, to nie bede sie bala jej skorki uzywac. W pracy czesto uzywam tartej skorki cytryny, ale wowczas zamawia sie od dostawcy specjalnie niewoskowane cytryny, organic. Buziaczki!

  • azi74

    azi74

    24 września 2012, 21:19

    Ja też wypróbuję :) ! Bużka :)

  • Agujan

    Agujan

    24 września 2012, 21:05

    no niby wiem ale się jakoś nie umiem przełamać.... może pora na to ;)

  • Agujan

    Agujan

    24 września 2012, 20:59

    a chemia w skórce to mity??? Jakoś zawsze mnie to odstraszało.

  • Windsong

    Windsong

    24 września 2012, 20:53

    Mrożonej, jeszcze nie próbowałam, jutro kupuję, mrożę i ucieram :)