Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Foto menu/ i ogólnie o dniu dzisiejszym.


                                              

Sporo z Was narzeka na dzisiejszą deszczową chłodną pogodę, ale nie ja, uważam że deszczyk jest też potrzebny, a przy tym rześkie powietrze po tych upałach też jest fajne ;). A  że właśnie pogoda taka a nie inna więc zamiast ogródkiem zajęłam się bieganiem po sklepach, wzięłam na spróbę kobiałkę truskawek, resztę dokupię w weekend, zmieniłam pościel i zrobiłam pranie, ugotowałam obiad i przygotowałam ciasto pod serduszka piernikowe.

 A tu dzisiejsze foto menu

Śniadanie:

2 kromki żytnie z wędlina, pomidorem i szczypiorkiem

II śniadanie:

jogurt naturalny z kawałkami jabłka

Obiad:

kotlet mielony z młodą kapustą (bez zasmażki)

Podwieczorek:

Koktajl truskawkowy

Kolacja:

truskawki oblane jogurtem naturalnym

+2,0 Litry wody z dodatkiem cytryny i mięty

  • Rogalik89D

    Rogalik89D

    29 maja 2014, 20:18

    u Ciebie jak zwykle wszystko smacznie i z pasją :)

  • dam.rade.1958

    dam.rade.1958

    29 maja 2014, 19:36

    jak patrze na Twoje menu to odrazu mam wiekszy apetyt, pozdrawiam :)

  • AnnaSpelniona

    AnnaSpelniona

    29 maja 2014, 19:09

    jak zawsze apetycznie u ciebie ...oj ja mam juz dosc deszczu

  • Zaura

    Zaura

    29 maja 2014, 19:08

    taka kapustka chodzi za mnąjuż długo i jakośnie potrafię się zorganizować.

  • marta24zagan

    marta24zagan

    29 maja 2014, 18:45

    też chcę taki koktajl truskawkowy :) pyszne jedzonko, a kapustę młodą uwielbiam :)

  • kawa.z.kardamonem

    kawa.z.kardamonem

    29 maja 2014, 18:38

    Dziękuję za przepis. Jutro ugotuję na obiad :-))

  • Wiosna122

    Wiosna122

    29 maja 2014, 18:30

    Smaczne jedzonko :D

  • kawa.z.kardamonem

    kawa.z.kardamonem

    29 maja 2014, 18:24

    Kochana czy możesz podać przepis na taką kapustę?

    • Grubaska.Aneta

      Grubaska.Aneta

      29 maja 2014, 18:30

      Siekam dwie główki kapusty lekko solę i ugniatam, zagotowuję odlewam ta wodę, wlewam świeżą (nie za dużo tak 0,5 l na dwie kapusty), dodaję szczyptę vegety, kilka listków laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego szczyptę kminku, jednego pokrojonego pomidora i gotuję 15min, na koniec doprawiam sola, pieprzem świeżo mielonym, troszkę soku z cytryny lub octu jabłkowego, obowiązkowo świeży posiekany koper i gotowe. Jeśli chcesz zagęścić to pokrój jedną dużą cebulę w kostkę i podsmaż na dwóch łyżkach masła i dodaj 2 łyżki mąki pszennej i zaciągnij tym kapustę pod koniec gotowania.

  • marzenciag5

    marzenciag5

    29 maja 2014, 18:16

    obiad obłędny, mniam, aż mi ślinka cieknie.