dla kobiet pracujących zawodowo ważna jest każda minuta.Przygotowujemy warzywa ( obieramy ,kroimy) i wrzucamy do wrzącej wody , zamykamy szybkowar .Po zagotowaniu przykręcamy palnik i gotujemy 5 minut.Wyłączamy palnik i zostawiamy zupę do przestygnięcia ( nie można od razu go otwierać ). Przestudzoną zupę miksujemy ,dodajemy przyprawy ( ja daje zawsze trochę mleka +oleju,zioła ,sól , itd. ).
Pyszną pożywną zupkę uzupełniam gotowaną soczewicą ( gotuje się w zależności od rodzaju 20-30 minut ) nie trzeba jej obierać jak ziemniaków, czego nie znoszę .
Oczywiście w szybkowarze często gotuje strączkowe ,głównie ciecierzycę ,fasolę .
Strączkowe zalane wrzątkiem do moczenia tracą właściwości wzdymające :)
Smacznego!
Oczywiście w szybkowarze często gotuje strączkowe ,głównie ciecierzycę ,fasolę .
Strączkowe zalane wrzątkiem do moczenia tracą właściwości wzdymające :)
Smacznego!
jasia242
29 stycznia 2013, 20:17Moja siostra nabyła szybkowar i jesr zadowolona.Ja mam garnki ceptera juz ok 15 lat i one też są wspaniałe do gotowania .
Karampuk
29 stycznia 2013, 08:31o ciekawe z tym zalewaniem wrzatkiem, trzeba bedzie spróbowac
olka44
29 stycznia 2013, 08:24za bardzo lubie zupy boje sie ze na jednej miseczce sie nie skonczy wiec unikam
Alianna
29 stycznia 2013, 07:34Dołączam się do poprzedniej opinii - porady super! Potrafisz się dzielić wiedzą! Buziaki.
mania131949
29 stycznia 2013, 07:26Super są Twoje porady!!! Może pisz artykuły na Vitalii? Więcej osób skorzysta!!! Pozdrawiam!!!
kundzia83
29 stycznia 2013, 07:25pyszności :) apropo chleba http://vitalia.pl/index.php/mid/3/fid/2/diety/dieta&article_id=492 Pozdrawiam :)