- Pasta z pieczonej papryki i serka koziego
- Papryka konserwowa
- Pieczeń rzymska z papryką i pieczarkami
- Surówka z papryki
- Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, rucolą i papryką
- Faszerowana biała papryka z grilla
Filet z serkiem i papryką
pyszne, soczyste i kolorowe filety z kurczaka
Składniki
- pojedyncze filety z kurczaka: 2 szklanki
- kremowego serka koziego i krowiego: 2 łyżki
- dużej czerwonej papryki: 0.33 sztuki
- posiekanej natki pietruszki: 2 łyżki
PRZYPRAWY:
- sól (do smaku): 0.5 łyżki
- pieprz kolorowy (do smaku): 4 szczypty
- chili birds eye (do smaku): 2 szczypty
DODATKOWO:
- jajka: 2 sztuki
- bułka tarta do panierowania: 10 łyżek
- olej do smażenia: 1 szklanka
Czas przygotowania: min.
Przepis – sposób przygotowania
- 1
-
Filety umyć i osuszyć, zrobić przez środek nacięcie tworząc kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem oraz chili. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i serek. Farszu nie należy solić gdyż serek jest słony. Farsz wymieszać i wypełnić nim kieszonki filetów. Tak przygotowane zostawić na 15 minut.
- 2
-
Po tym czasie przygotować bułkę tartą i jajka, które należy rozbełtać z odrobiną soli. Filety panierować najpierw w bułce tartej a potem zamoczyć w jajku i ponownie panierować w bułce. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby filety były zatopione w połowie w połowie. Smażyć na średnim ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron.
Asiadm
28 maja 2013, 19:22Mniam :)