Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
co o tym myslicie


Cordon Bleu

Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 4 plastry żółtego ser
  • 4 plastry szynki
  • sól
  • czarny mielony pieprz
  • papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek tak, by wyszły nam cztery kotlety. Rozbijamy na cienkie plastry, solimy, posypujemy pieprzem, czosnkiem i papryką. Na każdym kładziemy plaster żółtego sera i szynkę. Kotlety składamy na pół i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę (lub na całą noc).
Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety panierujemy delikatnie w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na koniec w tartej bułce. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy na małym ogniu na złoto z obu stron. Podajemy gorące.

Smacznego! :)