Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
smakowicie



KOPERKOWY: 
--------- 
350 g jogurtu naturalnego 
pęczek koperku 
2 ząbki czosnku 
sól, pieprz 
Koperek drobno posiekać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. 
Wymieszać z jogurtem. 
Doprawić solą i pieprzem. 
Przed podaniem posypać odrobiną koperku. 

MUSZTARDOWY: 
----------- 
350 g jogurtu 
2 łyżki ostrej musztardy 
szczypta curry 
szczypta kardamonu 
szczypta pieprzu kajeńskiego 
Jogurt łączymy z musztardą, doprawiamy curry, kardamonem i pieprzem. 
Przed podaniem posypać curry. 

POMIDOROWY: 
---------- 
350 g jogurtu naturalnego 
2 łyżki przecieru pomidorowego 
2 łyżki keczupu 
szczypta ostrej papryki 
szczypta słodkiej papryki 
sól, pieprz 
Jogurt wymieszać z przecierem pomidorowym i keczupem. 
Doprawić paprykami, sola i pieprzem. 
Przed podaniem całość delikatnie posypać słodką papryką. 

  • kasiakasia71

    kasiakasia71

    1 grudnia 2014, 20:20

    Szalejesz kulinarnie :) Pozdrawiam

  • jasia242

    jasia242

    1 grudnia 2014, 18:00

    to do picia czy to sosy? .Serdecznie pozdrawiam. Ja jogurt tylko z moimi dżemami.

  • Grubaska.Aneta

    Grubaska.Aneta

    1 grudnia 2014, 17:53

    Koperkowy uwielbiam :)))!