Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
dwa bałwanki


Już nie jestem na WO, w środę zrobiło mi się słabo a akurat byłam 12 godzin w pracy i postanowiłam ,że wszystko będzie tak jak na WO ale na obiad zjem albo rybkę,albo mięsko , i tym sposobem wczoraj zjadłam kilka gotowanych podrobów , żołądki, które uwielbiam i serca , a dzisiaj usmażyłam na oleju kokosowym rybkę w panierce z sezamu, morszczuka zjadłam dwa fileciki były pyszne, i w domu nie śmierdziało rybą, a to na pewno dlatego ,że olej kokosowy jest bez zapachu i ma wyższą temperaturę palenia, rybki były chrupiące i bardzo smaczne, a wszystkie inne tłuszcze margaryny ,olej rzepakowy wywiozę do mojej matki, ja od dzisiaj używam tylko zdrowych tłuszczy, masła klarowanego, oleju kokosowego i smalcu ale tylko do smażenia a potem odsączenia na ręczniku papierowym, smalec robię dzisiaj w piekarniku ( słoninę dostałam od kolegi,który hoduje świnki na naturalnym jedzeniu one są karmione a nie pędzone). Waga dzisiaj rano 88,3 kg. zbliża się @ więc mam też dziwne apetyty, ale nie będę podjadać bo się boję przytyć. Od przyszłego tygodnia 5 dni WO i sobota, niedziela normalnie, to znaczy dużo warzyw i troszkę rybki lub mięska , jajko, serek dobrej jakości np.Koryciński, wiem ,że to zdrowsze odżywianie dużo kosztuje, ale zdrowie nie ma ceny. Wczoraj byłam u mojej lekarki i powiedziała mi,że wszystko zależy jak się czuję, bo dieta dr.Dąbrowskkiej nie jest zabroniona i jeśli mi służy to jak najbardziej stosować, w połowie pazdziernika wyśle mnie na badania i zobaczymy czy wyniki się poprawiły, czy nie. A co do sterydów to mi powiedziała,że nie jest zwolenniczką ich stosowania, no chyba,że nie ma wyjścia, a jeśli u mnie można spróbować zdrową dietą to jest jak najbardziej za, miłego wieczorka....

  • annaewasedlak

    annaewasedlak

    24 września 2016, 15:50

    Ja po sterydach tyłam i to w zastraszającym tempie. Chyba kupię ten olej kokosowy tyle już o nim czytałam . Pozdrawiam

    • lena67

      lena67

      24 września 2016, 17:58

      olej kokosowy z pierwszego tłoczenia,nierafinowany - dzisiaj smażyłam na nim wątróbkę, zupełnie inaczej smakuje, ten olej nie dodaje smaku ,może raczej nie zmienia smaku potraw