Właśnie skonsumowałam
Oczywiście zmodyfikowałam przepis aby wykorzystać produkty, które były w zasięgu i szkoda byłoby jutro wyrzucić, oto on:
100 g kaszy jaglanej suchej - ugotować wg przepisu wystudzić
100 wiórków kokosowych pozostałych po zrobieniu mleka
1 łyżecza proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżka przyprawy korzennej
30 g jagód goja
2 jaja
3 małe bardzo dojrzałe banany
1/3 szkl. oleju
3 łyżki karobu (kakao)
Jaja roztrzepać rózgą dodać rozgniecione banany(można zmiksować), dodać olej.
W oddzielnej misce wymieszać suche produkty. Połączyć szybko składniki. Foremkę do muffinek wysmarować masłem posypać bułką tartą lub wyłożyć papilotkami. Wykładać masę do foremek. Wyszła gęsta.
Muffinki nie wiele urosły także można nakładać prawie do pełna. Ja na koniec łożyłam po 1/2 kostki gorzkiej czekolady.
Pomimo, że nie są wysokie są bardzo pulchne, smaczne i słodkie Wyszło mi 18 sztuk. Polecam smacznego