ETAP II
Tydzień 1
Dzień 1
06:15 - I śniadanie:
- ryż (2 łyżki ugotowanego) + udko pieczone w folii (oliwa + sól morska + pieprz + zioła prowansalskie + papryka słodka) + surówka z marchwi i jabłka (1 mieszka, ok. 200 g)- jogurt naturalny (175 g) + siemię lniane (1 łyżka) + muesli z rodzynkami (2 łyżki)
09:30 - II śniadanie:
- bułka pszenna + kawałki makreli wędzonej + ogórek kiszony (2 małe) + sałata lodowa (3 liście)
- pomarańcza
15:00 - obiad:
- sok pomidorowy (1 szklanka)
17:00 - podwieczorek:
- budyń bez cukru (1 miseczka, ok. 200 g) na mleku 0,5 % + truskawki mrożone (1 łyżka)
20:00 - kolacja:
- sałatka grecka* (1 miseczka, ok. 200 g)
- szklanka kawy zbożowej (Inka) z mlekiem 0,5 %
xxx
Woda: 9 x 200 ml (ok. 1,8 l)
xxx
* Przepis na sałatkę grecką (2 porcje, ok. 400 g):
SKŁADNIKI:
- 1/2 opakowania sera feta,
- 1 starta marchew,
- 1 mały ogórek (ok. 50 g),
- 1/2 papryki,
- 1 pomidor,
- sałata lodowa (4 liście),
- pietruszka lub koperek (1 łyżka),
- można dodać oliwki.
SOS:
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- ocet winny wymieszany z 1 łyżką oregano lub bazylii.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- składniki kroimy, siekamy i... mieszamy,
- drugą porcję przechowujemy do następnej kolacji w lodówce.
... Bon Appétit :-)