Poniedziałek | płatki owsiane, żytnie, żurawina, mleko1,5% | sałatka grecka | pierś kurczaka, 1/2 kalafiora gotowane na parze, sos czosnkowy na jogurcie |
Wtorek | cukinia faszerowana kasza jaglaną z pomidorami | sałatka : oliwki, szpinak baby, pomidor, papryka, ciecierzyca, feta light, sos(oliwa+ cytryna) | cukinia faszerowana kaszą jaglaną z pomidorami, zapiekana z serem żółtym |
Środa | ryż brązowy zapiekany z jabłkami | sałatka: szpinak baby, oliwki, pomidor, papryka, wędzona pierś z kurczaka,sos | 2 plastry pasztetu z czerwonej soczewicy, 2 jajka sadzone, ogórek |
Czwartek | 80g makaronu pełnoziarnistego, 250ml mleka 1,5% | sałatka: tuńczyk w sosie własnym, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 2 łodygi selera naciowego, jogurt nat. | serek wiejski light, 2 pomidory, zielona cebulka |
Piątek | płatki owsiane, żytnie, 4suszone śliwki, mleko | sałatka: 60g kaszy gryczanej, 2pomidory, 1papryka czerwona, 1/3 czerwonej cebuli, ocet balsamiczny | omlet z 3jaj z jogurtem, otrębami, cukinią startą na tarce |
Sobota | 2 plastry pasztetu z soczewicy, 2jajka sadzone, rzodkiewki | Udko z kurczaka bez skóry, 50 ciecierzycy, surówka z cukinii w sosie pietruszkowym | 2x śledź po japońsku (matjasy, jajko na twardo, cebula), 3 muffinki z orzechami |
Niedziela | 3 muffinki z orzechami z przepisu z książki SB | pierś z kurczaka gotowana na parze, 50g brązowego ryżu, mizeria na jogurcie naturalnym | 2 filety śledzia w sosie musztardowym ( łyżka jogurtu nat.0%, łyżka majonezu, łyżeczka musztardy), cebula |