Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Co sadzicie o pieczywie(ciemnym )


Co sadzicie o pieczywie(ciemnym )ile razy dziennie sie go powinno jesc? Ja jem dwa razy dziennie ciemna bulke i nie wiem czy to nie za czesto? Doradzicie mi cos?

A, tak dzisiejsze menu:
Bułka z jakims białym serkiem fitnessi ,jajko na twardo
6 kotlecików sojowych smozone na minimalnym oleju
Bułka ciemna z jajkiem gotowanym 
Jeszcze gdzies o 18 wypije jogur  a,o 21moze serek wiejski sobie zjem jak zgłodnieje :)
(ide spac o 24 )
Ćwiczenia:
600 skoków na skakance
Mel B abs 2x
Melb B nogi
Mel B posladki
Mel B trening na brzuch
Po tym z 200 skoków na skaknce razem wychodzi gdzies niecała godzinka cwiczen;)
Oby tak dalej!;)
Jeszcze mi odpowiedzcie na te pieczywo;) Całuje!

  • nesi25

    nesi25

    6 czerwca 2013, 19:03

    Dużo ćwiczysz :)

  • RedNails

    RedNails

    6 czerwca 2013, 12:16

    Ja jem chleb żytni ale tylko dlatego że nie znalazłam pełnoziarnistych dobrych bułek w mojej okolicy. Wszystkie są barwione karmelem. A jak jadłam bułki to bardziej sie nimi najadałam niż ciemnym chlebem :P każdy chyba ma inaczej ;) I też jem 2x dziennie chleb ;)

  • aleschudlas

    aleschudlas

    5 czerwca 2013, 20:07

    oczywiście, że można jeść pieczywo ciemne

  • m.rudzielec

    m.rudzielec

    5 czerwca 2013, 16:28

    Pieczywo ciemne jest jak najbardziej wskazane, ważne by było to pieczywo pełnoziarniste lub razowe, a nie zabarwiane karmelem. Teraz jest bardzo dużo podróbek. Średnia kromka ma około 25g co daje około 2 g błonnika, kiedy przy zdrowej diecie powinno być od 20 do 40 g błonnika. Więc jak najbardziej polecam jedzenie pełnoziarnistych produktów, jak najmniej przetworzonych, bo takie maja najwięcej cennych dla nas składników pokarmowych. Staraj się też urozmaicić dietę w warzywa i owoce ;)

  • bronulka

    bronulka

    5 czerwca 2013, 16:25

    Bulki są robione z mąki pszennej z dodatkiem często tylko barwnika, albo z domieszką innej mąki. Kiedyś szukałam bułek kukurydzianych. Są takie ale mają śladową ilość mąki kukurydzianej a reszta to zwykła buła pszenna. Powiedziała mi to babka w piekarni. Wieć zna się na rzeczy. Od dłuższego czasu jem chleb żytni. W swoim skłądzie ma tylko mąke żytnią, siemie lnu(duuuuużo :D) , wodę, oliwę z oliwek i zakwas. Polecam! pyszne i samo zdrowie. Żanych bułek. Wszystkie tuczą!!!!!!!!!!!!!!

  • weronika2013

    weronika2013

    5 czerwca 2013, 16:14

    hmmmmm...to chyba porzezuce sie na chleb razowy :) zadnych bulek;)!

  • 29.Aida.09

    29.Aida.09

    5 czerwca 2013, 16:13

    ciemne pieczywo jest o wiele lepsze niż białe, więc na plus :) ja odzwyczaiłam się od bułek, bo są bardziej kaloryczne i nie zmieściłabym się w bilansie kalorycznym, poza tym chlebem się bardziej najadam :) i zjadam max 4 kromki dziennie, chociaż staram się zejść do dwóch :)

  • zyfika

    zyfika

    5 czerwca 2013, 16:13

    Czyli jesz 2 razowe lub żytnie bułki dziennie?Jeśli tak to jest ok.