15 stycznia 2011, 12:58
Moja mama planuje zrobić blok czekoladowy! Chcę choć ttoche zmniejszyć jego kaloryczność, ale tak żeby smak pozostał ten sam, w innym razie domownicy nie wyrażą zgody na to.
W przepisie jest 300g cukru, czy zamiast części cukru mogę użyć słodzika w proszku lub w płynie? Co doradzacie?
Jakie firmy i za ile?
15 stycznia 2011, 13:05
Jeżeli użyjesz słudziku zamiast cukru to smak nie zostanie ten sam, a jeżeli chcesz się przyzwyczajać do nowego smaku (słodziku) to już radziłabym zrobić w ogóle bez cukru i do tego się przyzwyczajać,
15 stycznia 2011, 14:22
Faktycznie słodzik ma troszkę inny smak niż biały cukier, ale jeśli chcesz już użyć słodzika to chyba lepiej wybierać taki, który nie jest słodzony aspartamem.....ja mam słodzik w tabletkach z cyklaminianem sodu.
15 stycznia 2011, 22:50
tylko ze, nie jestem pewna zaznaczam, slodzik w tabletkach traci swoje wlasciwosci "slodzace" przy wysokich temperaturach, warto to na googlach sprawdzic;P
- Dołączył: 2010-11-05
- Miasto:
- Liczba postów: 1341
15 stycznia 2011, 22:54
w niektorych sklepach sa słodziki przeznaczone specjalnie do wypiekow
- Dołączył: 2010-11-05
- Miasto:
- Liczba postów: 1518
15 stycznia 2011, 22:59
to i to cholernie niezdrowe zrowszy już cukier