> Tiramisu - 1 kg mascarpone - 8 - 10 żółtek - 200 g
> cukru pudru - 150 ml amaretto, poniewaz jest dość
> drogi alkohol proponuję dać wódeczki jakiejś
> tylko czystej i odrobinkę zapachu migdałowego -
> 400 g biszkoptów (2 opakowania to te podłużne) -
> 800 ml mocnej ostudzonej kawy rozpuszczalnej
> Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem na bardzo
> gładką masę. Doadać stopniowo mascarpone ubijając
> aż krem zgęstnieje. Kawę połączyć z amaretto i
> wlać do miski. połowę biszkoptów moczyć krótko w
> kawie, tak żeby nasiąkły, ale sie nie rozpadły.
> Ułożyć je na dnie formy, posypać lekko kakao,
> następnie rozsmarować połowę kremu, posypać lekko
> kakao, znów warstwa namoczonych biszkoptów kakao i
> druga połowa kremu. Mozna podawać od razu, ale
> lepiej wstawić na conajmniej dwie godziny do
> lodówki. Przed podaniem posypać kakao po wierzchu.
> My posypujemy startą czekoladą. Smacznego! można
> robić i w pucharkach
wszystko mi sie podoba , ale te surowe żółtka
no jekoś się nie moge przekonac :((