2 listopada 2016, 18:19
Kupiłam pod wpływem impulsu takie tofu, ale właściwie nigdy w rękach wcześniej żadnego nie miałam haha. Macie jakieś przepisy na obiadki, najlepiej z makaronem albo ryżem?
2 listopada 2016, 19:05
tofu bedzie smakowac tak jak go przyprawisz. Potraktuj tofu np jak kurcczaka
2 listopada 2016, 19:28
Ja czesto jem tofu. tego, co kupilas, nie znam, ale chyba wszystkie sa takie same - czy z ziolami, czy bez. W moim sa dwie oddzielnie opakowanekostki - wiec ja uzywam jedno na obiad, a drugie po kilku nastepnych dniach. Dzisiaj mialam tofu na obiad
wzielam przepis z netu
dorzucilam troche roznych przypraw, bo lubie
wszystko wymieszac i zrobic kotlety - mi wyszlo 8. i smazyc na malym ogniu na oleju (nie za duzo).
Tofu jest swietne i bardzo sycace. Jest tysiace przepisow w necie, glownie na portalach wege.
Edytowany przez 2 listopada 2016, 19:31
2 listopada 2016, 22:38
Jak maksymalnie nie mam czasu to kupuję tofu i warzywa na patelnie po chińsku (hortex). Dodaję do tego tą przyprawę, tonę soso sojowego i wychodzi pysznie.
Na następny raz polecam tofu wędzone. To z ziołami jest najmniej smaczne ze wszystkich (przynajmniej wg mnie).
3 listopada 2016, 08:05
tofu jest specyficzne, albo się je lubi albo nic się nie da zrobić ;)
fajne jest do chińszczyzny lub ogólnie warzyw stir-fry na styl orientalny/egzotyczny, ja najbardziej lubię zrumienione na oleju arachidowym (wcześniej wytytłane w sosie sojowym albo i nie), tyle że dla mnie ono robi za makaron czy ryz ;)