Temat: sos pieczarkowy/grzybowy bez smietany

Czy ktoras z Was ma sprawdzony sposob na sos bez smietany? ja probowalam robic z jogurtem greckim,ale wychodzi mi strasznie kwasny chociaz wiem,ze niektorym sie udaje(mysli) 

Ale po co tak kombinować? Jeśli zrobiłaś z jogurtem to nie możesz ze śmietaną 12%? Biorąc pod uwagę taki standardowy kubek jednego i drugiego produktu wychodzi że śmietana ma tylko ok 30 kcal i 5 g tłuszczu więcej. 

Pasek wagi

snowflake_88 napisał(a):

Ale po co tak kombinować? Jeśli zrobiłaś z jogurtem to nie możesz ze śmietaną 12%? Biorąc pod uwagę taki standardowy kubek jednego i drugiego produktu wychodzi że śmietana ma tylko ok 30 kcal i 5 g tłuszczu więcej. 

dokładnie, te 30kcal wiecej to nic. Nie dajmy się zwariować :) ja zupę robię na śmietanie i chudnę.

Pasek wagi

ja tam najbardziej lubie taki sos ze smietanka kremowka xD ale smietane moza calkowicie sobie odpuscic i tez wyjdzie pyszny sos. A jak sie juz tak upierasz, zeby go zabielic jogurtem, to daj go mniej niz zwykle