30 listopada 2016, 11:24
Witajcie,
na wstępie powiem, że jestem totalnym beztalenciem w kuchni, a mój mąż chce się dietować...
Proszę powiedzcie mi jak najlepiej ugotować cycki kurczaka? Czy w kostce rosołowej? Czy w warzywach?
Ogólnie jakie mięso jeszcze mogę mu robić bez tłuszczu?
Nie mam parowaru.
Co jeszcze mogę mu zaserwowac do ryzu etc?
Wiecie dieta na masę, bez tłuszczu.
30 listopada 2016, 11:29
Fuj, w kostce rosołowej nie gotuj :) Jak chcesz, żeby było gotowane i takie"rosołowe" to dodaj warzywa jak do rosołu, nie kostkę.
Z przepisów na kurczaka z ryżem najbardziej lubię i najczęściej robię kurczaka po chińsku (nawet z gotową mieszanką chińską, na patelni teflonowej albo z woka, spokojnie zrobisz bez oleju). Więcej nie pomogę, bo też w kuchni orłem nie jestem :D
Edytowany przez Margerytka30 30 listopada 2016, 11:44
30 listopada 2016, 11:48
Dla mnie osobiscie takie gotowanie miesa to wyjaławianie go ze smaku. W koncu jak sie gotuje rosól to smak mięsa przechodzi do wody.
Ja polecam piersi z kurczaka/inyka przygotowane na grillu elektrycznym (to chyba najintensywniej eksploatowane urządzenie kuchenne w naszym domu), pieczone w naczyniu żaroodpornym albo duszone z warzywami
30 listopada 2016, 11:56
kostki rosolowe w ogole wywal do smieci, to jest trucizna
kurczak tez jest trucizna, poczytaj jak sa chodowane. Ale skoro juz go masz, go zrob taka papke z oliwy, ziol, papryki, soli i pieprzu, natrzyj go z godzine dwie przed pieczeniem, zawin w folie aluminiowa i do piekaranika na pol godziny.
30 listopada 2016, 11:57
Dla mnie osobiscie takie gotowanie miesa to wyjaławianie go ze smaku. W koncu jak sie gotuje rosól to smak mięsa przechodzi do wody.Ja polecam piersi z kurczaka/inyka przygotowane na grillu elektrycznym (to chyba najintensywniej eksploatowane urządzenie kuchenne w naszym domu), pieczone w naczyniu żaroodpornym albo duszone z warzywami
Dokładnie, ugotowana pierś z kurczaka przecież nie ma smaku w ogóle, ble :P Ja najbardziej lubię akurat kurczaka udusić z curry, dodać warzywa i potem jakiś ryż czy kaszę, pycha :)
30 listopada 2016, 12:12
Wybierz sie do jakiejs ksiegarni i kup sobie ksiazke kucharska - odpowiednia do twoich potrzeb - wiec np kuchnia beztluszczowa, albo na parze itd. Wtedy bedziesz miala dziesiatki propozycji dokladnie takich jakich potrzebujesz z tymi skladnikami jakie masz.
30 listopada 2016, 12:16
Wiecie dieta na masę, bez tłuszczu.
Skąd taką bzdurę wytrzasnęliście? Jeśli już zabiera się za dietę to może niech o tym poczyta, widać że nie ma o tym pojęcia.
30 listopada 2016, 12:18
lepsza duszona lub pieczona.. na taką z wody to nawet bym nie spojrzała toż to smaku nie ma
30 listopada 2016, 16:00
kostki rosolowe w ogole wywal do smieci, to jest truciznakurczak tez jest trucizna, poczytaj jak sa chodowane. Ale skoro juz go masz, go zrob taka papke z oliwy, ziol, papryki, soli i pieprzu, natrzyj go z godzine dwie przed pieczeniem, zawin w folie aluminiowa i do piekaranika na pol godziny.
Jak już się czepiamy, to folia aluminiowa to też trucizna.