19 grudnia 2016, 11:21
Ma ktos sprawdzony przepis na pasztet bezmiesny? Z pieczarek, kaszy? W necie jest tego cale mnóstwo i nie wiem co wybrac bo bede robila pierwszy raz. Jaka kasze wybrac? :)
19 grudnia 2016, 11:26
Robiłam kiedyś z tego przepisu, wyszedł pyszny
http://www.ninawkuchni.pl/2011/10/pasztet-z-soczewicy-agnieszki.html
19 grudnia 2016, 11:33
Mój numer jeden: zawsze piekę na Święta wielkanocne, bo sporo u mnie w rodzinie wegetarian: LAWENDOWY DOM
19 grudnia 2016, 12:18
Pasztet z pieczarek- naprawde polecam, robie go co roku, wszystkim zawsze bardzo smakuje- np. z ogorkiem kiszonym czy zurawina:)
http://wielkiezarcie.com/przepisy/pasztet-z-piecza...
Warto go dodatkowo doprawic- ja dodaje mieszanke kamisa przyprawa do gyrosa, slodka papryke, czasem troche pieprzu. Warto po prostu posmakowac mase przed dodaniem jajek i uwzglednic, ze po ich dodaniu smak troche zlagodnieje:)
Siostra robi ten i tez jest super :)
http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-soczewicowy-ze-sliwka/
19 grudnia 2016, 13:14
ja robię bardzo prosty z soczewicy: gotujesz paczkę czerwonej soczewicy, miksujesz do tego dodajesz usmażoną cebulkę i trochę masła, pieprz i sol doprawiasz sobie wedle upodobań i do piekarnika ;D Zapiekasz aż zrobi się ładnie zrumieniony :) smakuje jak mięsny ;)
Tak to u mnie wychodzi:
Edytowany przez .krcb. 19 grudnia 2016, 13:15
20 grudnia 2016, 12:11
ha polecam pasztet z żurawiną ze strony jadlonomii.Smakuje wszystkim
Czy doprawiasz wszystkimi przyprawami z przepisu?? Bo mysle czy wyjdzie jak ktoras omine..
12 stycznia 2017, 12:54
http://www.mojegotowanie.pl/przepis/pasztet-z-jaje...
genialny - jajka ser pieczarki
12 stycznia 2017, 21:40
dla mnie tylko i wyłącznie pasztet z ogórkami kiszonymi z jadłonomi! Choć do przepisu dodaję jajko.