Temat: pasztet bez mięsa

Ma ktos sprawdzony przepis na pasztet bezmiesny? Z pieczarek, kaszy? W necie jest tego cale mnóstwo i nie wiem co wybrac bo bede robila pierwszy raz. Jaka kasze wybrac? :)

Pasek wagi

Robiłam kiedyś z tego przepisu, wyszedł pyszny

http://www.ninawkuchni.pl/2011/10/pasztet-z-soczewicy-agnieszki.html

Pasek wagi

Mój numer jeden: zawsze piekę na Święta wielkanocne, bo sporo u mnie w rodzinie wegetarian: LAWENDOWY DOM

Pasztet z pieczarek- naprawde polecam, robie go co roku, wszystkim zawsze bardzo smakuje- np. z ogorkiem kiszonym czy zurawina:)

http://wielkiezarcie.com/przepisy/pasztet-z-piecza...

Warto go dodatkowo doprawic- ja dodaje mieszanke kamisa przyprawa do gyrosa, slodka papryke, czasem troche pieprzu. Warto po prostu posmakowac mase przed dodaniem jajek i uwzglednic, ze po ich dodaniu smak troche zlagodnieje:)

Siostra robi ten i tez jest super :)

http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-soczewicowy-ze-sliwka/

ja robię bardzo prosty z soczewicy: gotujesz paczkę czerwonej soczewicy, miksujesz do tego dodajesz usmażoną cebulkę i trochę masła, pieprz i sol doprawiasz sobie wedle upodobań i do piekarnika ;D Zapiekasz aż zrobi się ładnie zrumieniony :) smakuje jak mięsny ;) 

Tak to u mnie wychodzi:

ha polecam pasztet z żurawiną ze strony jadlonomii.

Smakuje wszystkim

Pasek wagi

robaczki2 napisał(a):

ha polecam pasztet z żurawiną ze strony jadlonomii.Smakuje wszystkim

Czy doprawiasz wszystkimi przyprawami z przepisu?? Bo mysle czy wyjdzie jak ktoras omine..

Pasek wagi

http://www.mojegotowanie.pl/przepis/pasztet-z-jaje...

genialny - jajka ser pieczarki

dla mnie tylko i wyłącznie pasztet z ogórkami kiszonymi z jadłonomi! Choć do przepisu dodaję jajko.