19 lutego 2017, 20:34
ja właśnie w tym tygodniu nakisiłam topinambur. nie ma nic prostszego od tego za 5, 7 dni dam znać czy dobry wyszedł
19 lutego 2017, 21:47
Zupa crem
podsmazyc cebule na zalac bulionem warzywnym lub rosolem ewentualnie tym z kostki ( -+ pol litra) dodac pokrojony w kostke topinambur 500 g plus w kostke trzy ziemniaki.ugotowac zmiksowac ,podawac ze smietana.
puree
250 g ziemniakow ugotowac
250 g topinambur ugotowac oddzielnie.
razem potluc na puree dodac sol,pieprz,smietane albo mleko,odronina masla ,galka muszkatalowa lub jak ktos lubi zoltko jajka.
19 lutego 2017, 21:48
Miód zmieszać z musztardą, obtoczyć topinambur (ze skórką), upiec. Pierdzenie po tym jest kosmiczne wręcz (inulina), ale smaczne dziadostwo.
20 lutego 2017, 07:30
Miód zmieszać z musztardą, obtoczyć topinambur (ze skórką), upiec. Pierdzenie po tym jest kosmiczne wręcz (inulina), ale smaczne dziadostwo.
serio po tym? no dosłownie myślałam przez ostatni tydzień że się do lotu szykuję :|