- Dołączył: 2014-06-27
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 4
24 lutego 2017, 22:18
Witam, czy ktoś posiada sprawdzony przepis na dobre kostki warzywne, które będą nadawały się do zupy, takie która można zamrozić i przechować przez jakiś czas. Chodzi mi o to, żeby nie były chemiczne... ![:) :)]()
- Dołączył: 2013-09-10
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2067
24 lutego 2017, 23:02
http://smak-zdrowia.blogspot.com/2012/11/domowa-kostka-warzywna.html
- Dołączył: 2013-11-07
- Miasto: Gdzieniegdzie
- Liczba postów: 2208
25 lutego 2017, 13:28
Ja zamiast kostek robię domową Vegetę. Nawet Vegeta Natur ma w składzie fuje (cukier i ekstrakt drożdżowy). Ja kupuję warzywa suszone firmy Sys i mieszam z solą niskosodową oraz kurkumą. Przynajmniej mogę kontrolować jak słona wyjdzie przyprawa, bo nie walę 50% soli do mieszanki.
- Dołączył: 2015-06-01
- Miasto: kraków
- Liczba postów: 854
27 lutego 2017, 11:11
W sumie nie słyszałem, by ktoś robił własną vegetę. Świetny pomysł. ;)
- Dołączył: 2013-01-21
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 726
27 lutego 2017, 12:26
ja robię regularnie "pastę" bulionową. Przepis w moim pamiętniku :-)
https://vitalia.pl/index.php/mid/49/fid/341/diety/odchudzanie/w_id/8853388
- Dołączył: 2016-12-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 86
20 marca 2017, 12:42
Ja robię takie kostki przy użyciu mojej wyciskarki huroma. Jak wyciskam sok z warzyw to sobię piję a pulpę doprawiam, podsmażam z olejem i mrożę i używam jako właśnie kostki i są super pyszne i zdrowsze niż te chemie ze sklepu.