- Dołączył: 2012-02-06
- Miasto: Chełm
- Liczba postów: 9990
28 marca 2017, 21:04
Nie jadłam nigdy ciecierzycy, ale kupiłam ostatnio puszkę i myślałam, żeby dać do zupy, np. kalafiorowej. Będzie to pasowało? Zupa ma być zabielona.
28 marca 2017, 21:08
bardziej do pomidorowej pasuje :) ale może też bedzie dobre, nie wiem
- Dołączył: 2017-03-25
- Miasto: gdynia
- Liczba postów: 48
28 marca 2017, 21:09
ja dodaje jako wkladke, ale nie miksuje jej. Lubie w kremie pomidorowym ;)
- Dołączył: 2015-05-26
- Miasto:
- Liczba postów: 1063
28 marca 2017, 21:13
Ja robie czasem krem z brokulow i ciecierzycy :-)
- Dołączył: 2010-08-20
- Miasto: Aberden
- Liczba postów: 1520
28 marca 2017, 21:43
nigdy nie jadlam w zupie,ale jest pyszna jako humus z papryka pieczona
- Dołączył: 2011-04-12
- Miasto: Będzin
- Liczba postów: 9748
28 marca 2017, 21:53
ja robię zupę z ciecierzycy, warzyw, ziemniaków z wędliną
- Dołączył: 2012-07-06
- Miasto: La
- Liczba postów: 5044
28 marca 2017, 21:58
do zupy nie dawałam, ale polecam posypać solą i papryką ostrą, i potem całość do piekarnika aż ciecierzyca będzie chrupiąca. Albo pyszny jest hummus lub kotleciki z ciecierzycy :)
- Dołączył: 2006-05-22
- Miasto: Rejkiawik
- Liczba postów: 5003
28 marca 2017, 22:08
Dobra jest pomidorowa z cieciorką. Albo taka wielowarzywna.... w sumie kalafiorowa może być ciekawa
- Dołączył: 2014-04-23
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 21161
28 marca 2017, 22:12
Uwielbiam ciecierzycę i mogę jeść pod każdą postacią - z kalafiorową nie próbowałam, ale dawałam do kremu z dyni, z marchewki, kukurydzy i do pomidorówki i były bardzo smaczne.
- Dołączył: 2014-04-16
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 19794
29 marca 2017, 09:00
Ja dodaję do pomidorowej w stylu indyjskim na ostro.