Temat: Ciecierzyca

Cześć :) otóż chciałam zrobić mąkę z cieciorki, w przepisie było napisane, że trzeba ją podprażyć na patelni. Jednak ani mój młynek ani blender nie dały rady jej zmiksować. Jest twarda jak kamień. Nie wiem czy to tak miało wyglądać, pierwszy raz mam do czynienia z surową cieciorką. Moje pytanie: czy mogę coś z robić z taką podprażoną? Nie wiem, np. ugotować? Coś z tego będzie? Czy raczej wywalić? A może spróbować namoczyć? 

Pasek wagi

Możesz zrobić hummus z ciecierzycy. Poczytaj sobie o nim. jest pyszne polecam sama robiłam! :)

Pasek wagi

Wydaje mi się, że po prostu masz za słaby młynek/blender :)

Już się udało :) po prostu miałam złe ostrza (mam zmienne, użyłam tych do koktajli zamiast rozdrabniania) :) Ale nie szkodzi, "zmarnowaną" część przeznaczyłam na kotleciki z cieciorki :)

Pasek wagi