Jest w nim dużo potasu, wapnia, witaminy K i C. Najlepszy do spożycia po pierwszych przymrozkach. Jarmuż, o którym mowa dostępny jest od...
Czytaj wpisStare powiedzenie „Jesteś tym, co jesz”, może mieć o wiele większe znaczenie, niż nam się wydawało. Albowiem, najnowsze badanie pokazuje, iż...
Czytaj wpisObiecujące nowe badanie pokazało jakiś czas temu, że kurkumina, składnik powszechnie stosowanej w kuchni hinduskiej kurkumy, ma wielki potencjał...
Czytaj wpisWiele diet niskowęglowodanowych zabrania jedzenia makaronu, ponieważ jest on bogaty w skrobię (rodzaj cukru). Skrobia ma powodować przybieranie na...
Czytaj wpisŚledztwo amerykańskiego magazynu „Consumer Reports” w sprawie wieprzowiny sprzedawanej w supermarketach wykazało, że duża część badanego...
Czytaj wpisCoraz mniej czasu spędzamy na zewnątrz, mamy coraz mniej kontaktu ze słońcem, a więc poziomy witaminy D w naszych organizmach są coraz niższe....
Czytaj wpisMam do zrzucenia 32 kg. Dojrzałem do myśli, że trzeba z tym w końcu coś zrobić. Lekarka powiedziała, że jeśli nie schudnę, to do 40-stki...
Czytaj wpisPicie trzech do czterech filiżanek kawy dziennie może pomóc w zapobieganiu cukrzycy typu 2 - wynika z badań opublikowanych przez Institute for...
Czytaj wpisSpośród australijskich przyszłych matek, dwie na trzy nie mają pojęcia, ile powinny przytyć w czasie ciąży, jak wynika z badań Susie de...
Czytaj wpisZapomnijmy o spirulinie, jagodach, granatach i innych “naturalnych superproduktach”, które mają działać cuda dla naszego zdrowia i nas...
Czytaj wpisDarmowa Diagnoza Dietetyczna
Sprawdź za darmo kiedy schudniesz