- Dołączył: 2011-02-21
- Miasto: Sieradz
- Liczba postów: 2
28 lutego 2011, 13:27
Jestem od 25 lutego na diecie sila błonnika i mam pytanie dotyczące chleba. W mojej diecie pojawia się w zasadzie chleb tylko graham bądź pełnoziarnisty. Ja piekę chlebek sama na zakwasie pół na pół mąka pszenna i żytnia. Czy mogę jeść taki chlebek czy nie?
Proszę o szybką odpowiedź
Pozdrawiam
Asia
- Dołączył: 2007-04-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 733
1 marca 2011, 14:52
Pani Asiu może Pani wprowadzać w miejsce zaplanowanego w diecie chleba swój własny wypiek w podobnej ilości. Proszę jednak wybierać mąkę pełnoziarnistą. Im wyższy typ mąki, tym jest ona mniej oczyszczona, a więc bogatsze w składniki mineralna, witaminy i błonnik.