Faza IProdukty dozwolone:
- wołowina (chude kawałki, polędwica, pręga)
- wieprzowina (szynka gotowana, polędwica)
- cielęcina (antrykot, udziec, sznycel)
- drób bez skóry (pierś kurczaka i indyka)
- owoce morza
- orzechy (około 15-20 sztuk dziennie)
- ser bez tłuszczu lub light (feta, mozzarella, parmezan, twarożek wiejski 1-2 % tłuszczu)
- warzywa (bakłażan, brokuły, cukinia, kalafior, kapusta, ogórek, sałata, seler naciowy, groszek, ciecierzyca, soczewica, szpinak, szparagi)
- tłuszcze (oliwa z oliwek,olej rzepakowy)
- jajka bez ograniczeń
- przyprawy i dodatki (bulion, chrzan, pieprz, wszystkie przyprawy bez cukru)
- słodycze do 75 kcal dziennie (czekolada bez cukru, guma do żucia bez cukru, słodzik)
I to by było na tyle