Hello.
Do niedzielnej kawki rozdaję słodkie drożdżowe jagodzianki z serem co by mnie już nic nie kusiło, bo wskakuję na właściwe tory i daję sobie kolejną szansę, gdyż gra toczy się o wysoką stawkę, a motywację mą znacie już doskonale. Bardzo pomogły mi te wszystkie komcie ostatnio co by mi natłuc do głowy i przemówić do rozumu. @ dzisiaj wróciła po miesiącu nieobecności. A tym czasem odpoczywajcie i korzystajcie z pięknego słoneczka
I nuta którą ostatnio na okrągło nucę
heili
13 lipca 2014, 16:48o Boże!! jakie cudowne!!
brukselka!
13 lipca 2014, 16:43A jak przyrządzasz taki ładny, biały lukier? Mi tak nigdy nie wychodzi:(
Grubaska.Aneta
13 lipca 2014, 19:45z białka i cukru pudru plus kilka kropel soku z cytryny i ubijam mikserem na niskich obrotach tak by nie wzburzyć białka
brukselka!
13 lipca 2014, 19:53Ooooo, dzięki za poradę! :)
brukselka!
13 lipca 2014, 16:41Jaaaaaaaaakie pyszności!!! Powinnaś mieć własną cukiernię:)
20dziestka
13 lipca 2014, 16:03Proszę o przepis i do boju owodzonka
Grubaska.Aneta
13 lipca 2014, 16:05Jest już poniżej w komentarzach, zerknij:-)
SylwiaOna
13 lipca 2014, 15:52Boże ;( czuję ich smak normalnie z tym lukrem ociekającym ehhhhh:(
dede65
13 lipca 2014, 15:15tak jest potwierdzam do boju Marta, do boju !!!!!
quki74
13 lipca 2014, 15:11Aż ślinka cieknie :)) Moja motywacja na wysokim pozimie więc tym razem tylko popatrze ale za rok to nie ma opcji wpraszam się już dziś !!! Super że wracasz trzymam kciuki !!! :)
zoykaa
13 lipca 2014, 15:03No nie zapominaj o kolyskowej motywacji!
xxaggaxx
13 lipca 2014, 14:46Dziekuje!!!!
tdro13
13 lipca 2014, 14:21U mnie króluje ciasto z wiśniami :-))))
xxaggaxx
13 lipca 2014, 14:17A czy podzielisz sie przepisem....wiem, ze w sieci mnostwo przepisow ale wiem, ze jak zrobie z Twojego to na pewno sie uda.
Grubaska.Aneta
13 lipca 2014, 14:23Składniki na całą blachę bułeczek: 300 ml mleka, letniego 60 g masła 100 g cukru pół łyżeczki soli 2 duże jajka 1kg maki pszennej 10 g drożdży suchych Do letniego mleka dodać masło, cukier, roztrzepane jajka, wymieszać. Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami dodać sól, następnie mleko wymieszane z resztą składników. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Po tym czasie ciasto wyjąć z misy, krótko wyrobić, przekroić na pół rozwałkować obie części na duży prostokąt na środek nałożyć masę serową posypać borówkami i składać na zakładkę (czyli jeden bok zawinąć na drugi) następnie pokroić ostrym nożem na około 16 części dużą blachę o wymiarach wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Bułeczki układać w blaszce bardzo blisko siebie (powinny się stykać bokami), przykryć ściereczką, pozostawić do ponownego wyrośnięcia (około 30 minut). Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut. Jeszcze ciepłe polukrować.** Masa serowa: 400 g twarogu półtłustego lub tłustego (nie musi być zmielony) 2 łyżki masła, w temperaturze pokojowej 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru z wanilią Ponadto: 400 g jagód, do posypania Wszystkie składniki wymieszać widelcem, rozgniatając twaróg i pozostałe składniki.
nataliaccc
13 lipca 2014, 14:15no brawo:-) walcz, walcz, bo jest o co!
bateriojad
13 lipca 2014, 13:50Jejku.dziewczyno.tak obserwuje ostatnio Twój pamietnik .ale z Ciebie gospodyni niesamowita.takie pysznosci pichcisz.:)a ogródka i owockow i przetworów tylko pozazdroscic mogę:)))smaka mi narobilas na takie drozdzoweczki.mniam.
Grubaska.Aneta
13 lipca 2014, 13:54Jeszcze nie zjedli wszystkich do śniadania więc jest jeszcze czym poczęstować, wpadaj:-)
MamaJowitki
13 lipca 2014, 13:44do bojuuuuuuuuuuuuuu
angelisia69
13 lipca 2014, 13:43Kobieto ty nie kus,ja kocham jagodzianki ;P a pewnie u ciebie w domu piekne zapachy domownicy maja na codzien,i jak tu dietowac???hehe No motywacje masz kochana wiec dzialaj,napewno bedziesz chciala sie spelnic w roli mamusi,i zycze ci tego!!!