A to przepis dla Ciebie
Sałatka układana warstwowo
potrzebujesz : kapustę pekińską, kilka gotowanych w mundurkach ziemniaków , smażone pieczarki z cebulką , jakąś wędlinę pokrojoną w kostkę , por pokrojony w talarki i posolony . I teraz układamy w np.półmisku
1,warstwa pokrojonej w kawałki kapusty pekińskiej
2.warstwa ziemniaków (ugotowanych i pokrojonych w talarki)- posolić
3,pieczarki uduszone z cebulką
4.znowu ziemniaki i sól
5.wędlina(lub kiełbasa, smażony boczuś- wg gustu i kalori)
6 ziemniaki i sól
7.pokrojony por( ostatnio wymieszałam por w talarkach z czerwoną papryką w cienkich paseczkach -było ładnie i kolorowo
8,posmarować majonezem- nawet może zwykłym bo w sumie dużo go nie ma
Sałątkę dobrze przygotować z jednodnowym wyprzedzeniem , aby fajnie przeszła
Polecam , jest pyszna , tania i chyba niezbyt kaloryczna Pa
misiagdy
9 lutego 2006, 22:35
Bardzo Ci dziękuję za przepisy .Napewno zrobię sałatkę , brzmi przepysznie ....Aż czuję się jeszcze bardziej głodna .Próbowałam kiedyś tak robić ser , ale nigdy mi się nie udało , zawsze mi się wylał.A mój mąż ma bardzo wrażliwe nozdrza i jęczała ,że mu śmierdzi .Ale czasem mnie najdzie chęć , to kawałek takiego sera (albo żółtego) podgrzewam somie w mikrofali.Pycha!!
Dzięki bardzo , dam znać co zrobiłam i co na to moi goście .
misiagdy
9 lutego 2006, 22:42A to przepis dla Ciebie Sałatka układana warstwowo potrzebujesz : kapustę pekińską, kilka gotowanych w mundurkach ziemniaków , smażone pieczarki z cebulką , jakąś wędlinę pokrojoną w kostkę , por pokrojony w talarki i posolony . I teraz układamy w np.półmisku 1,warstwa pokrojonej w kawałki kapusty pekińskiej 2.warstwa ziemniaków (ugotowanych i pokrojonych w talarki)- posolić 3,pieczarki uduszone z cebulką 4.znowu ziemniaki i sól 5.wędlina(lub kiełbasa, smażony boczuś- wg gustu i kalori) 6 ziemniaki i sól 7.pokrojony por( ostatnio wymieszałam por w talarkach z czerwoną papryką w cienkich paseczkach -było ładnie i kolorowo 8,posmarować majonezem- nawet może zwykłym bo w sumie dużo go nie ma Sałątkę dobrze przygotować z jednodnowym wyprzedzeniem , aby fajnie przeszła Polecam , jest pyszna , tania i chyba niezbyt kaloryczna Pa
misiagdy
9 lutego 2006, 22:35Bardzo Ci dziękuję za przepisy .Napewno zrobię sałatkę , brzmi przepysznie ....Aż czuję się jeszcze bardziej głodna .Próbowałam kiedyś tak robić ser , ale nigdy mi się nie udało , zawsze mi się wylał.A mój mąż ma bardzo wrażliwe nozdrza i jęczała ,że mu śmierdzi .Ale czasem mnie najdzie chęć , to kawałek takiego sera (albo żółtego) podgrzewam somie w mikrofali.Pycha!! Dzięki bardzo , dam znać co zrobiłam i co na to moi goście .
moniczkastach
9 lutego 2006, 16:59... to ja...