Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Oczyszczająca dieta jaglana!!!


Mam zamiar wytrzymać na niej na razie 3 dni... podobno daje cudowne efekty. Monodieta jaglana to bardzo efektywny sposób na oczyszczenie jelit i detoksykację organizmu...powinna trwać od 3 do 14 dni... czy wytrzymam 3 dni...środa, czwartek, piątek...oj bardzo bym chciała. Wiem, że pomyślicie, że co to za wyczyn wytrzymać 3 dni na samej kaszy jaglanej, którą notabene uwielbiam, ale z doświadczenia wiem że trzeba mierzyć siły na zamiary...Pozytywem w tej diecie jest to, że można jeść kaszę do woli, trawienie jednego rodzaju pokarmu nie obciąża układu pokarmowego i nie trzeba się martwić również o to, czy aby przypadkiem nie przybędzie nam po diecie kilogramów, gdyż produkty węglowodanowe powodują przybieranie na wadze w połączeniu z tłuszczami. 

Kasza jaglana obfituje w witaminy grupy B, lecytynę, posiada sole mineralne, wapń, fosfor, potas , aminokwasy, żelazo, wysoki poziom białka i węglowodanów, krzemionkę (leczniczo wpływa na stawy, włosy, paznokcie i skórę). Kasza jaglana absorbuje wilgoć z organizmu (dzięki czemu jest nieoceniona przy wszelkiego rodzaju katarach).

Nie ukrywam, że oprócz oczyszczenia organizmu liczę na spadek kilogramów i potraktuję te 3 dni jako wstęp do odchudzania na poważnie... zobaczę czy wytrzymam te 3 dni na samej kaszy i czy dałabym radę przedłużyć taką dietę do 14 dni, dłużej nie ma mowy...

Znalezione obrazy dla zapytania monodieta jaglana

  • Annanadiecie

    Annanadiecie

    16 stycznia 2017, 09:34

    Trzy dni monodiety to i tak baaardzo dużo, przedłużenie do 14 uważam za szaleństwo. Żaden produkt spożywczy nie zapewni ci realizacji 100% zapotrzebowania na minerały / białka / tłuszcze i pozostałe substancje odżywcze...

  • Walczymy

    Walczymy

    30 grudnia 2016, 07:43

    A ta kasze sucha będziesz jadła czy z czymś?

    • am1980

      am1980

      30 grudnia 2016, 07:59

      gotowaną...jednak po dwóch dniach ja niestety mam dość tej kaszy, normalnie rośnie mi w ustach, ja dokładałam duszone jabłko, ale podobno najlepiej jeść ją samą, problemem jest też to, że o ile świeżo ugotowana jest smaczna, to odgrzewana tak jak ja odgrzewam np. w pracy w mikrofalówce to jest bardzo sucha i zatykająca...poległam jednym słowem