Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Ciasto i kopara w dół.


Upiekłam dziś brownie, by sprawdzić jaki to ma smak i czy dałoby radę zaspokoić ochotę na słodkie. Wyszło dość wilgotne, miałam wrażenie, że jest nieupieczone, ale może takie ma być. W smaku nawet dobre, bardziej czuję banana i kakao niż czerwona fasolę. Następnym razem wypróbuję inny przepis. Plusem jest fakt, że nie trzeba nad nim długo stać.

Wczoraj na Facebook'u widziałam dawną koleżankę z liceum. Zawsze była okrągła, a tu szok. Niesamowicie schudła. Z komentarzy pod zdjęciami wynika, że korzystała z jakiegoś kursu odchudzającego (mieszka w Niemczech). Zerknęłam na stronę i kupując program odchudzający pewna kwota pieniędzy przekazywana jest na głodujące i biedne dzieci. Całkiem fajny pomysł. Opiera się to chyba na zakupie jakichś produktów, przepisach, opiece dietetyka i innych rzeczach. Gdy ją zobaczyłam, kopara mi autentycznie opadła. Kolejny przykład, że MOŻNA.

Śniadanie (musli tropikalne z mlekiem i brzoskwinią)

II śniadanie (serek wiejski z brzoskwinią)

Obiad (zupa kukurydziana z kurczakiem i ryżem)

Podwieczorek (brownie, orzechy brazylijskie, kawa zbożowa)

Kolacja (chleb pełnoziarnisty, serek śmietankowy naturalny, ser żółty, sałata, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, inka karmelowa)

  • doloress1988

    doloress1988

    21 czerwca 2016, 00:30

    fajne ciacho ;) muszę kupić sobie takie foremki do pieczenia ;)

  • ewela22.ewelina

    ewela22.ewelina

    20 czerwca 2016, 20:59

    pysznie:D

  • HoneyMoons

    HoneyMoons

    20 czerwca 2016, 19:28

    Można prosić o przepis na to brownie? Bo wydaje mi się, że to jakiś wege przepis, prawda? :D

    • Annabelle84

      Annabelle84

      20 czerwca 2016, 19:43

      1 puszka czerwonej fasoli, 2 jaja, jeden mały banan, 1 kopiasta łyżka kakao, 1 kopiasta łyżka oleju kokosowego, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g cukru (można zastąpić stewią lub ksylitolem). Wszystko razem zblendować i piec w 190st. przez 55 min.

    • HoneyMoons

      HoneyMoons

      20 czerwca 2016, 20:08

      Dziękuję! :)