Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
witam kobitki


dostałam od koleżanki cukinie i pieczarki co mam z tego zrobić prosze o dobre  przepisy
  • Brokulkowa

    Brokulkowa

    6 września 2012, 23:20

    cukinię dodaję do szaszłyków z grilla bez tłuszczu, rzodkiew, różnokolorowe papryki, pierś z kurczaka przyprawiona i inne warzywa lub owoce;-)

  • michalina.lublin

    michalina.lublin

    6 września 2012, 20:02

    ja zrobiłam pysznę kotleciki, mało kalorycznę bo tylko 40kcal=100g ( a bardzo lekkie), przepis u mnie w pamiętnku

  • barbarossa1976

    barbarossa1976

    6 września 2012, 18:34

    kochane jesteście dzięki za propozycje

  • Asiadm

    Asiadm

    6 września 2012, 16:27

    Tak jak dziewczyny tu piszą LECZO !!! dodaj cebulę, paprykę możesz dodać kurczaka i pomidory i leczo jak malowane :)

  • purpurowypasek

    purpurowypasek

    6 września 2012, 14:28

    Ja dzisiaj pieke z dodatkiem cukinii to: http://malywielkiswiatewla.wordpress.com/2012/08/23/bo-gotowac-kazdy-moze/ pyszna jest tez usmazona z jajecznica lub omletem :)

  • anielica90

    anielica90

    6 września 2012, 13:27

    Leczo! Lub wszystko co Ci do głowy przyjdzie xD zawsze można improwizować i zrobić faszerowaną cukinie np pieczarkami z jajkiem :D

  • Lubelaska

    Lubelaska

    6 września 2012, 13:16

    zrób jakieś standardowe leczo, albo cukinię obtocz w jajku i usmaż

  • TWEETY6711

    TWEETY6711

    6 września 2012, 12:59

    Ja uwielbiam placki z cukinii ale mają tę wadę że trzeba je smażyć na oleju. Ostatnio eksperymentowałam i tą mase "plackową upiekłam. Też dobre. Cukinię tarkujemy na grubych oczkach, solimy i czekamy aż porządnie puści sok, wtedy na sito i wyciskamy. Do takiej masy cukiniowej dodajemy co tylko jest pod ręką (podsmazone pieczarki, cebulę, pokrojoną w kostke kiełbasę, zieloną pietruchę, koperek, pokrojoną drobno paprykę czerwoną) dodajemy przyprawę do lecza, ze 2 jajka trochę gałki muszkatołowej, pieprz, mąki pół na pół z ziemniaczaną tak gdzieś 1/4 tego co jest cukinii (ja na oko robie). Smarujemy brytwannę wysypujemy bułką tarta wkładamy wyrobioną masę i pieczemy tak gdzieś z godzinkę. Bardzo dobre do pomidorów ze śmietaną. Mniam!

  • LadyZgaga1990

    LadyZgaga1990

    6 września 2012, 12:41

    może jakas zapiekanka? wydrążyć cukinie pieczarki ugotowac wrzucic do cukini przyprawic zapiec w piekarniku ew ser na wierzch i gotowe:)