Pierś pokroić w kawałki. Marchewkę pokroić w słupki lub średnią kostkę.
Zalać wodą, tak aby mięso było przykryte. Dodać przyprawy.
Gotować do miękkości, około 20 min.
Śmietanę rozrobić z mąką i niewielką ilością wody. Wlać do mięsa i jeszcze chwilkę gotować.
Przyprawić do smaku.
Podawać najlepiej z ryżem.
Danie jest dietetyczne, lekkostrawne - smacznego:)
Brokulkowa
6 września 2012, 12:09zdjęcia mi nie działają :(
marii1955
5 września 2012, 20:45:) :) :)
purpurowypasek
5 września 2012, 10:08Patrząc na przepis wygląda na apetyczne :D tylko zdjęcia nie działają :(
MartaJarek
5 września 2012, 09:44też robię podobne tylko dodaję jeszcze zioła np. majeranek ;) pycha
niezdecydowanaona
5 września 2012, 07:04brzmi smacznie ;)