Składniki:
Składniki:
- 3 jajka
- 25 łyżek cukru
- 15 łyżek mąki
- 15 łyżek oleju
- 15 łyżek mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 125 g margaryny
- 200 g śmietany 18%
- 3 łyżki kakao
- 200 g wiórków kokosowych
Jajka utrzeć z 15 łyżkami cukru na puszysty krem, cały czas miksując dodawać 15 łyżek oleju, 15 łyżek mleka i 15 łyżek mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, piec około 30 minut w 180 stopniach.Upieczone ciasto ostudzić i pokroić na prostokąty.
W rondelku rozpuścić margarynę, dodać śmietanę, 10 łyżek cukru i kakao. Masę doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając, pogotować chwilę, aż polewa zgęstnieje. Pokrojone prostokąty biszkoptowe nabijać widelcem i zanurzać w polewie czekoladowej, a następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Zostawić do zastygnięcia.
Grubaska.Aneta
30 listopada 2014, 17:04Brzmi ciekawie :)