Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
lamingtony


Składniki:

Składniki:

- 3 jajka

- 25 łyżek cukru

- 15 łyżek mąki

- 15 łyżek oleju

- 15 łyżek mleka

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 125 g margaryny

- 200 g śmietany 18%

- 3 łyżki kakao

- 200 g wiórków kokosowych

Jajka utrzeć z 15 łyżkami cukru na puszysty krem, cały czas miksując dodawać 15 łyżek oleju, 15 łyżek mleka i 15 łyżek mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, piec około 30 minut w 180 stopniach.Upieczone ciasto ostudzić i pokroić na prostokąty.

W rondelku rozpuścić margarynę, dodać śmietanę, 10 łyżek cukru i kakao. Masę doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając, pogotować chwilę, aż polewa zgęstnieje. Pokrojone prostokąty biszkoptowe nabijać widelcem i zanurzać w polewie czekoladowej, a następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Zostawić do zastygnięcia.