Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
proteinowe tunczykowe placki z syropem klonowym:)


hello dziewczyny!

dzisiaj zrobilam na kolacje proteinowe tunczykowe placki:) oto przepis

skadniki:

                                          1 jajko

                                          1/2 puszki tunczyka z wody

                                          duza lyzka serka wiejskiego

                                          spora lyzka maki gryczanej

                                          szczypta ziaren sezamu i soli

wszystko razem mieszamy i nadkladamy po duzej lyzce na rozrzana patelnie teflonowa. Wychodza 4 duze. Podalam je z syropem klonowym, bardzo popularnym w Kanadzie. Z miodem tez pewnie sa dobre. Byly smaczniutkie i dzieki az 3 zrodlom bialka glod zostal zabity na caly wieczor:). Bardzo polecam

moje menu:

sniadanie : owsianka z malym bananem i swiezym ananasem ( polowa male szkl platkow owsianych, maly banan, 1/2 grubego plastra ananasu i troche mleka migdalowego) i maly kawel crumbla mamy ( owoce + platki owsiane bez tluszczu i cukru)

2s : 2 kromki chleba peloziarnistego(120) ze srednia lyzka masla orzechowego bio, 3 lyzki surowki z marchewki, 1 malutkie jablko

obiad: 1/2 slodkiego gofra (160kcal) , 2 miseczki krupku mamy, 2 gryzy bialej ryby i troche gotowanego miesa z krupniku

pod: druga polowa gofra,2 male lyzki serka wiejskiego, 2 duze lyzki jog nat, lyzeczka platkow owsianych, 1plaster ananasa

kolacja: placki tunczykowe, 1/2 szklanki krupniku po kolacji: troszeczke masla orzechowego bio

 

jestem strasznie zmieczona ale pewnie zmusze sie jeszcze do squatow musze je robic 5 x na tydzien a nie. Jak dobrze ze jutro juz czwartek co oznacza... wyplateee! :D i weekend juz tuz tuz yesssss

  • Bobolina

    Bobolina

    3 kwietnia 2014, 15:16

    o mniaaam, to musza byc pyszne placuszki, kradne przepis!:)

  • dietasamozuo

    dietasamozuo

    3 kwietnia 2014, 11:57

    bleh, nienawidzę tuńczyka, ale pewnie są dobre, jak ktoś lubi :D choć syrop klonowy rozwalił mi system :D

  • nyc1992

    nyc1992

    3 kwietnia 2014, 08:32

    połączenie tuńczyka i syropu klonowego brzmi dość nietypowo, ale chyba się skuszę dzisiaj wieczorem i wyprobuje twój prrzepis :)