Dziś trochę o słodkościach dietetycznych:)
Wczoraj upiekłam ciasteczka owsiane bez tłuszczu i cukru! Tylko z dodatkiem miodu;)
Są bardzo miękkie, ale smaczne
Przepis:
6 łyżek płatków owsianych górskich
8 łyżek otrąb owsianych
2 łyżki miodu
garść rodzynek
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Zmieszać wszystko razem na masę, nakładać łyżką na papier formując ciasteczka
- można dodać orzechów, kokosu, na co tylko ma się ochotę;)
piec w piekarniku na o.180 stopniach ok. 20 - 30 min.
Ciasteczka wychodzą miękkie, ale smaczne;)
Polecam z jogurtem naturalnym i owocami! pycha
mój zapas:))
A tutaj odkrycie;) mus truskawkowy, smakuje jak lody, ma tylko 70 kcal;) a koszt to aż 0.90 gr ( znalezione w sieci sklepów NETTO)
I słodycze bez cukru, kupione na dziale dla cukrzyków. Nie próbowałam jeszcze, na pewno mają dużo chemii, ale raz mogę sobie pozwolić.
buziaki;)
Cytrynowaaa
27 czerwca 2013, 11:10dziękuę;)
Kasia2701
27 czerwca 2013, 07:59O jejku jak tu smacznie u ciebie:))) Pozdrawiam i powodzenia.
dwutlenekwegla
26 czerwca 2013, 13:40Mniaaaaaaam! Ja jeszcze dodaje morele, orzeszki i słonecznik. Palce lizać ! :D
MagiaMagia
26 czerwca 2013, 13:33choc jestem diabetykiem to raczej gotowych slodyczy mi przeznaczonych unikam. mam tez reakcje alergiczna na czesc slodzikow... ale nauczylam sie piec ciastka slodzone fruktoza (np z dodatkiem bananaw badz gruszek w srodku) i suszonmymi owocami i sa boskie!