Dziś nie dałam rady poćwiczyć późno z pracy przyszłam. Dieta nie dietetyczna ??? przepędziłam na czterech bułach ale razowych Potem pędem do sklepu, a tam kupiłam super produkt
NATURALNY PYŁEK PSZCZELI ma działanie antydepresyjne, antybakteryjne, antyalergiczne i odtruwające. Wzmacnia też organizm oraz poprawia koncentrację.
jak to dziś jest mi potrzebne
Podobne prozdrowotne właściwości mają też inne produkty pszczele: pierzga, pyłek kwiatowy, mleczko czy propolis. Sam miód może występować w wielu rodzajach i odmianach. Są miody płynne i skrystalizowane. W zależności od tego, jaka roślina przeważa w nektarze, z którego powstał miód, wyróżnia się odmiany gryczane, wrzosowe, lipowe, akacjowe, rzepakowe, malinowe czy manuka. Miód i inne produkty pszczele w zasadzie nie mają przeciwwskazań do spożycia. Nie wolno ich podawać jedynie dzieciom poniżej 1. roku życia, zaś ostrożnie powinni próbować go alergicy. Wszystkim innym przynosi wyłącznie same korzyści i jest receptą na słodkie i zdrowe życie.
Lista korzyści dla ciebie
KONIEC Z PRZEZIĘBIENIEM
Propolis, zwany inaczej kitem pszczelim, jest lepką substancją żywiczną z dodatkiem wosku i olejków eterycznych, która zawiera wiele cennych dla zdrowia witamin (m.in.B i E) oraz składników mineralnych (np. miedź, krzem, magnez, cynk, mangan). Wykazuje działanie bakteriobójcze i przeciwwirusowe, dlatego jest szczególnie polecany przy przeziębieniu i grypie.
ŚWIETNA ODPORNOŚĆ
Pierzga to prawdziwy fenomen w świecie natury. Kryje w sobie prawdziwe bogactwo składników odżywczych - białka, węglowodanów, witamin (m.in. A, z grupy B, C, D, E, PP) i minerałów (m.in. potas, magnez, krzem, siarka, selen, żelazo). Dodaje energii i wspomaga odporność (zwiększa liczbę limfocytów). Może być stosowana przez rekonwalescentów w celu szybszej regeneracji po chorobie.
MOCNE SERCE
Nazywane eliksirem młodości mleczko pszczele stanowi niezwykłe bogate źródło białka i witamin (m.in. z grupy B, C, D i E). Wspomaga regenerację organizmu, poprawia przemianę materii i oczyszcza. Badania udowodniły, że działa wzmacniająco na układ krwionośny - rozszerza naczynia krwionośne i wyrównuje ciśnienie krwi, dlatego pomaga zapobiegać nadciśnieniu tętniczemu i miażdżycy.
DOBRE TRAWIENIE
Miód oprócz swoich właściwości antybakteryjnych, działa kojąco na układ pokarmowy. Nie tylko niweluje szkodliwe skutki spożywania używek, takich jak kawa,a herbata czy alkohol, ale tez skraca czas trwania biegunek, pobudza trawienie i niweluje zaparcia. Pomocniczo bywa też stosowany do leczenia wrzodów żołądka i dwunastnicy.
UKOJENIE DLA NERWÓW
Miód skutecznie poprawia też samopoczucie i nastrój. Jest polecany przy nerwicach, nadpobudliwości, apatii, stanach depresyjnych i wyczerpaniu nerwowym. Dobroczynnie wpływa na jakość i długość snu oraz pomaga uporać się z bezsennością. - Jedz na zdrowie!
Może za długi wywód, ale wydaje mi się że wszystkie informacje są istotne. Można pominąć czytanie
Pozdrawiam !
theSnorkMaiden
4 października 2017, 19:53Widzialam to w sklepie. Jak i z czym to sie je? Lyzka? Ja miod zjadam a teraz mam ucznia ktory ma swoje ule i obiecal mi miodek
aska1277
4 października 2017, 17:50Już od jakiegoś czasu czaję się aby kupić ten pyłek ;) Może udałoby sie wygonić moją depresję wrrrrrrrrrrr
KochamBrodacza
4 października 2017, 15:58Każdemu się zdarzyć może taki mało dietetyczny dzień :P