Witajcie Piękne!
Dziś zdjęciowo będzie i krótko. Obiecałam Wam wczoraj zdjęcie mego zabójczo dobrego deseru: Oto on:
A tak wyglądał z innej strony:
(A propos, nie uważacie, że jakiś smutny ten banan na tym ostatnim zdjęciu z boku?? Pewnie już przeczuwa, że zostanie ZJEDZONY.. hahaha! )
Przepis? Mega prosty! (A to zdrowe jest jak nie wiem, i jak was najdzie na słodkie, to polecam Wam z całego serca!)
1 awokado (tylko miękkie i dojrzałe!)
7-8 daktyli, najlepiej takich miękkich, bez glazury. A jeśli są bardzo duże, to 4-5.
Zmiksować.
Dodać 2 łyżeczki ciemnego kakao - znów zmiksować.
Ułożyć w pucharku pokrojonego w talarki banana, na to krem czekoladowy, i znowu talarki banana. Posypać płatkami migdałowymi. Pycha!
A tak ostatnimi czasy wygląda mój brzuchol.. DUŻO lepiej, niż jak ważyłam prawie 84 kg. Zdaje się, że te 4 kilogramy to właśnie w brzuch wtedy poszły,, Więc mój brzuszek obecnie:
Ręka wielka, ale wiecie.. sweet focię sobie robiłam sama, z rąsi, nie..? :-)
Miłego.,. i nie obżerać mi się tam na weekend! :)
SylwiaOna
28 lipca 2014, 10:02Robiłam wczoraj :D potwierdzam...zajebisty deser!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Estysia
28 lipca 2014, 17:23Cieszę się ;-))) Na zdrówko! A najlepsze, że bez wyrzutów sumienia :-))))
Makutraa
27 lipca 2014, 16:48Super pomysł na deser :) Mam za tydzień gości to może zaserwuję im coś takiego zamiast klasycznego ciasta. Tylko z tym dojrzałym awokado zawsze jest problem. i zazdroszczę, że tłuszczyk z brzucha spada najszybciej, u mnie chyba najwolniej...
Natie7
27 lipca 2014, 12:52OJej ojej ojej... lecę szukać na mojej wiosce daktyli! Dzięki za pomysł na dziś;d
Estysia
27 lipca 2014, 13:11To się cieszę :-) Jeśli znajdziesz takie zwykłe, małe, suszone - to najpierw je zamocz na jakąś godzinkę w gorącej wodzie. Po odsączeniu są do tego deseru równie świetne :-)
corros
27 lipca 2014, 08:37łądny brzuszek, a deser jamiii
Niecierpliwa1980
26 lipca 2014, 16:29Ładny brzusio :-)
LittleWhite
26 lipca 2014, 16:04Robię taki sam deser, tylko daję mniej daktyli, słodkie są :D Takie zwykłe też można dać, tylko trzeba je namoczyć w wodzie na pół godziny przed miksowaniem
Estysia
26 lipca 2014, 16:13:-))) No, co do ilości daktyli to kwestia gustu, albo i czasem dnia. Mnie się czasem wydaje, że krem jest mało słodki, to dodaję więcej daktyli. Innym razem starcza mi mniej. A z tym namaczaniem tych zwykłych - też prawda :-).