Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 5-6 dużych pieczarek
- 1 średnia marchewka
- 0,5 dużego gęstego jogurtu
- 1 łyżka maizeny
- sól, pieprz, papryka słodka, czosnek
Piersi pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanym teflonie. Wrzucić obrane i pokrojone w plasterki pieczarki i podlewając wodą, podsmażyć na złoto. Dodać starą na tarce marchewkę i przyprawić przyprawami. Zalać szklanką przegotowanej wody.
W naczyniu wymieszać jogurt z maizeną. Mięso z pieczarkami zestawić z ognia i wlać jogurt i dokładnie wymieszać. Postawić na bardzo małym ogniu aby jogurt się zagrzał. Nie doprowadzić do wrzenia, bo jogurt się zetnie.
Podawać gorące.
https://app.vitalia.pl/html/1310721,262146,169.html?5
Smacznego!