Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Wątróbka duszona w sosie musztardowym


 sos....palce lizać!


Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/3 szklanka wody
  • 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/4 łyżeczki cząbru
  • 1 łyżeczka maizeny
  • sól, pieprz


Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Wątróbki obczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć na dobrze rozgrzanym teflonie, podlewając delikatnie wodą. Posypać solą i pieprzem. Przełożyć do rondla i wlać 1/3 szklanki wody. Na patelni podsmażyć na wodzie cebulę na złoty kolor i przełożyć do rondela. Dodać zioła i zmniejszyć ogień. W kubku wymieszać jogurt z musztardą i maizeną. Wlać do wątróbki i gotować na bardzo małym ogniu ok.10 minut.


Smacznego!