Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Mięsny kociolek




Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego (wołowo-drobiowego)
  • 1 cebula
  • 4 duże pieczarki
  • 250g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 mały przecie pomidorowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki
  • 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • oregano
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie-koperek


Do mięsa dodac przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, obie papryki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka, dodać pomidory i przecier pomidorowy. Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i razem z pieczarkami podsmażyć na patelni po mięsie. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać do mięsa. Podgotować i odparować trochę sos. Dodać fasolkę i gotować ok 20min. Dodać oregano i dokładnie wymieszać. Podawać z posiekanym koperkiem.


Smacznego!