Roladki śledziowe pod pierzynką
Składniki na 2 porcje :
5 płatów śledziowych solonych
mały ogórek kiszony
mała cebulka
2 jaja na twardo
4 łyżeczki jogurtu naturalnego
papryka słodka i koperek do posypania
1/2 cytryny
Filety śledziowe moczymy ok 2 godzin w wodzie z dodatkiem mleka i soku z cytryny.
Filet kroimy na pół po długości.ogórka kroimy na plastry grubości filety ,poczym na ćwiartki.
Ogórka owijamy płatem śledziowym i spinamy wykałaczką.
Jogurt doprawiamy do smaku solą i piprzem (dodaj to co lubisz) i polewamy roladki.posypujemy cebulką pokrojoną w piórka i jajkiem pokrojonym w kostkę.
Posypujemy papryką i koperkiem.
Jeżeli śledzie sa za mało słone można je doprawić przed zwinięciem.
Smacznego!
MagieraW
3 marca 2011, 20:19..bardzo sie ciesze ze wróciłas:):) buziaki
marianna86
3 marca 2011, 19:50Jakie pyszności :)
MajaNuovaVita
3 marca 2011, 18:00Mniaaaaaam bardzo smakowicie wygląda,nie ciągle ten tuńczyk i tuńczyk :)