Reniag84 oto plan, o który pytałaś. Pochodzi on ze strony www.artelis.pl
Jak należy trenować na orbitreku ?
Zasada podobna jak w przypadku każdego innego urządzenia przygotowanego do treningów aerobowych. Po pierwsze - musimy ustalić priorytety. Jak już to mamy, to czas przygotować się do treningów. Początkowo proponuję trenować co dwa dni, po 20-30 minut (najlepiej tuż po treningu siłowym). Po około tygodniu jeśli jesteśmy wstanie - to zwiększamy czas jednej sesji treningowej. Tak jak jest pokazane w tabeli.
Tydzień - Ilość treningów w ciągu tygodnia - Czas [w minutach]
1 - 3 - 20
2 - 3 - 25
3 - 3 - 30
4 - 4 - 35
5 - 4 - 40
6 - 4 - 45
7 - 4 - 50
8 - 4 - 55
9 - 5 - 60
Druga opcja jest skierowana do osób bardziej zaawansowanych.
Tydzień - Ilość treningów w ciągu tygodnia - Czas [w minutach]
1 - 3 - 25
2 - 3 - 30
3 - 4 - 35
4 - 4 - 40
5 - 4 - 45
6 - 4 - 50
7 - 4 - 55
8 - 5 - 60
9 - 5 - 60
W tym wypadku zaczynamy od 25 minut i 3 treningów w tygodniu. Jednak ostatnie dwa tygodnie to 5 treningów w tygodniu, po godzinie każdy. Jednak nie polecam zaczynać od ?końca". Jeśli nie wprowadzimy stopniowo naszego organizmu do treningu aerobowego. To możemy sobie bardziej zaszkodzić.
Wszystko trzeba robić z głową, sport to zdrowie. Ale przemyślane treningi to podstawa.
A teraz przepis. Moje kubki smakowe były dziś w niebie:) Chciało mi się czegoś takigo. Takiej pożywnej a zarazem lekkiej, wiosennie zielonej zupy.... Mniam...
Składniki: | Mleko spożywcze 2% tłuszczu 40 g (3,4 łyżki) , Woda niegazowana 140 g (0,6 szkl.) , KNORR - Rosół kostka 5 g (0,6 kostki) , Ser Parmezan 15 g (0,6 plastra) , Ser topiony edamski 25 g (0,6 trójkącika) , Marchew 55 g (0,6 średniej) , Cebula 60 g (0,6 średniej) , Mięso z piersi kurczaka bez skóry 70 g (0,6 szt.) , Brokuły 55 g |
Przyprawy: | |
Krok po kroku: |
|
HouQuan
2 marca 2012, 08:23jak to dobrze że nie mam orbiego;) juz od tego planu, czuję zmęczenie:D hihihi % razy w ostatnim tygodniu- po 1h...juz bola mnie stawy:)
reniag84
1 marca 2012, 22:14Dziękuję Kochana za plan:*:* oooooo i jaki pyszny przepis...akurat do wypróbowania... Miłego wieczorku