Cześć!
Od dłuższego czasu, chciałem przygotować coś z kuchni azjatyckiej. Dzisiaj postanowiłem poeksperymentować z pełnoziarnistym ryżem, imbirem, chili i wszystkim tym, co znalazłem w lodówce:) Oczywiście moje działania przybrały formę light. Nie używałem sosów, olejów i innych azjatyckich płynów, a sól ograniczyłem do minimum :)
Nadmienię tylko, że kuchnia wypełniła się przepięknymi aromatami :)
Zapraszam do mojej fotorelacji ... :)
# 1 Gromadzenie składników
# 2 Faza pierwsza - przygotowanie, wstępne krojenie :)
#3 Faza druga - dalsze krojenie, doprawianie/marynowanie piersi kurczaka, w tym pieprzenie - (ze względu na erotyczne zabarwienie, zdjęcia nie zamieszczam :) )
#4 Na pierwszy rzut idzie; chili, cebula, imbir, czosnek
#5 ... chwilę później dołączają kawałeczki piersi
#6 po kilku minutach na patelni lądują warzywka :)
#7 fuzja ugotowanego pełnoziarnistego ryżu Wujka Ben'a i soczewicy z gorącymi azjatyckimi klimatami :)
...i jeszcze jedno, tym razem z bliska :)
#8 podano do stołu... :)
Oto mój dzisiejszy lekki obiadek :)
Danie meeeega smaczne, mimo baaardzo ograniczonej ilości soli.
*Jeśli ktoś jest wyśmienitym znawcą kuchni azjatyckiej, a ja mimo swojej ograniczonej wiedzy w tym temacie zbezcześciłem, w jakikolwiek sposób przyrządzenie dania PRZEPRASZAM :)
TrickyLu
22 lutego 2013, 17:26To prawda, w mojej kuchni zagościło bogactwo smaków i aromatów. Polecam każdemu:)
.morena
22 lutego 2013, 17:21wow jak kolorowo!! Coś pięknego i napewno pysznego :)
nonperfect
22 lutego 2013, 17:19wygląda niezwykle smacznie :)
slabamotywacja
22 lutego 2013, 17:10twoja dziewczyna ma z Tobą dobrze:) kucharz:) bardzo inspirujesz:)
jmcp94
21 lutego 2013, 21:37Patrzę na to... i głodna się robie :P Jakie to musiało być dobre ! :)
Niecierpliwa1980
21 lutego 2013, 20:46Pyszota ;-) ...jestem jednak zawiedziona brakiem fotorelacji z pieprzenia piersi :-) kurzęczych oczywiście. Ja robię takie pseudo chińskie z tego,co mam w lodówce-kroje w słupeczki,duszę i podaje z ryżem. Czasem nawet cały wok mi wyjdzie i wcinamy to przez 2 dni .
alexandra007
21 lutego 2013, 19:08Wow wyglada super. A smakowalo pewnie o niebo lepiej ;-)
haveheart
21 lutego 2013, 18:52mniaaam;))